Szájer súlyosan megsérült menekülés közben – írja a The Times

1202 Szájer
Fotó: Népszava

Szájer József menekülés közben eltörte a lábát – írja a The Times parlamenti forrásokra hivatkozva.

Szájer József botrányával a külföldi sajtó is nagy terjedelemben foglalkozik. A Népszava szemlézése szerint a The Times azt írja,hogy a hivatalos közlés szerint a fidfeszes képviselő egy meleg gruppenösszejövetelen vett részt egy meleg bár fölött található első emeleti lakásban, a belváros szívében. A lap parlamenti forrásokra hivatkozva úgy értesült:

Szájer József eltörte a lábát, amikor megpróbált lemászni az ablakból.

A The Times kiemeli, hogy a magyar kormányt mostanság bírálatok érik, mivel az alaptörvénybe akarja foglalni, hogy meleg párok ne fogadhassanak gyereket örökbe. Az alkotmányt Szájer írta át, és abban az szerepel, hogy Magyarország megvédi a család intézményét, ami a férfi és a nő szövetségén alapul. A Financial Times arra hívja fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor egyik legfőbb hívét kapcsolták le egy csak férfiak számára rendezett brüsszeli orgián. Az újság emlékeztet, hogy

Kövér László házelnök a melegséget a pedofíliához hasonlította.

A Guardian arról ír, hogy Szájer Józsefre egy járókelő figyelmeztette a helyszínre érkező erősítést, mert látta, hogy a képviselő leereszkedik a lefolyócsövön. A lap szerint a képviselőkre tettenérés esetén nem vonatkozik a mentesség, ezt az a letartóztatáskor az éjszaka kellős közepén kellett tisztázni a belga Külügyminisztériummal.

A Die Presse szerint az EP-ből az szivárgott ki: Szájer nem reménykedhet a diplomáciai mentességben, mert az magánügyekre nem terjed ki. Az osztrák lap arról is ír, hogy

Brüsszelben már jó ideje koloncként tekintettek Szájerre, részben a melegsége, részben amiatt, hogy voltak más jellegű szexuális kilengései is.

Az NBC Dombos Tamást idézi, aki a Háttér Társaság melegjogi szervezet nevében úgy nyilatkozott, hogy Szájer korábban még kiállt a melegek mellett és jelezte, hogy szerinte nem kellene bevenni az alaptörvénybe a házasság heteroszexuális definícióját, de nem tiltakozott, amikor az mégis belekerült a szövegbe. Még 2011-ben pedig ellenezte, hogy a rendőrség be akarta tiltani a Pride Fesztivált. Az utóbbi időben azonban nem nyilvánult meg, noha Magyarországon egyre erősebb a homofóbia és az LMBT-emberek népszerű célpontot jelentenek a kormánypárt számára.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!