Csak makogni tudott az államtitkár – erre a javaslatra nem számított

Schanda Tamas
Fotó: Kovács Attila/MTI

Érdekes pillanatoknak lehetnek tanúi azok, akik bepillantanak az országgyűlés munkájába. A Fideszes kormánytagok, képviselők egyre izzadságszagúbban próbálják védeni a járványügyi védekezéseket, és kezdenek bele magyarázkodásokba. A minap Schanda Tamás államtitkár szaladt bele egy pofonba.

Molnár Zsolt szocialista képviselő felszólalásában hosszasan ecsetelte az ingyenes parkolás okozta hátrányokat, nemcsak  a megnövekedett belvárosi forgalomra, a rendszeresen kialakuló közlekedési káoszra és az egyre emelkedő légszennyezettségre hívta fel a figyelmet, de felidézte a miniszerelnök érveit, miszerint az egészség védelme érdekében van szükség az ingyenes parkolásra, hiszen ezáltal a tömegközlekedést használók száma is csökken. Majd a felszólalás végén megkérdezte az államtitkártól, hogy nem akarják-e felülvizsgálni ezt a döntést, valóban ezt tartják-e a járvány elleni védekezés legjobb módszerének.

Schnada a fideszes képviselőktől megszokottan gőgösen és magabiztosan elkezdte a válaszát, beszélt össze-vissza mindenről,  baloldali amnéziáról, gonosz ellenzéki adóemelő polgármesterekről, majd a végén kinyögte, az ingyenes parkolás minden nehézségével együtt a legjobb megoldás, mert ez bizony hozzájárul ahhoz, hogy az emberek kellő távolságot tudjanak tartani egymástól. Molnár Zsolt viszontválaszában azonban olyan ellentmondásra világított rá, amire nem számított az államtitkár: “államtitkár úr, csak kimondta a lényeget. Önök abban hisznek, hogy a tömegközlekedés helyett inkább az autókat érdemes használni. Akkor azt kérdezem:

akik a MÁV és a Volán járatain utaznak és munkába járnak, nekik miért ér kevesebbet az életük?

Ott nem számítanak a zsúfoltak járatok? Ezért azt javaslom, sőt, felszólítom önöket, hogy tegyék ingyenessé az autópálya-használatot is arra az időszakra, amíg a parkolás ingyenes, hiszen ez az intézkedés ugyanúgy hozzájárul a vírus elleni védekezéshez”.

Ha a Fidesz tényleg jó módszernek gondolná az inygen parkolást, és nem csak a városoktól akarna elvonni bevételt, akkor bizony ugyanezen a logikán valóban ingyenessé kellene tenni az autópálya használatot is. Csakhogy az a bevétel már az állam zsebéből hiányozna. Schnada már csak nyögdécslni tudott, amikor rájött, hogy itt bizony megbukott a fideszes logika.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!