Ellenzéki bejelentés: itt az első kemény válasz Demeterre

Naszályi

V. Naszályi Márta, az I. kerület ellenzéki polgármestere Facebook-bejegyzésében írta meg: amíg Demeter Szilárd vezeti a Petőfi Irodalmi Múzeumot, addig Budavár Önkormányzata nem hajlandó tovább szerződni az intézménnyel.

Mint ismert: Demeter szombaton jelentetett meg a kormánypárti Origón egy antiszemita írást, amelyben Soros Györgyöt Adolf Hitlerhez, Európát pedig Soros gázkamrájához hasonlította. A felháborodás miatt az igazgató vasárnap visszavonta a cikkét, és törölte az oldalát Facebookról.

A kerület az előző, fideszes vezetés döntése értelmében eddig ingyen bocsátotta a PIM rendelkezésére a Mesemúzem épületét. A polgármester most bejelentette, hogy szerződést bontanak a múzeummal.

„A programmal szemben nincsen kifogásunk, azonban a Budavári Önkormányzat addig nem hajlandó a PIM-et támogatni, amíg azt Demeter Szilárd vezeti. A másik, szintén ingyenes használatba adott helyiségben működő Kortárs Irodalmi Műhelyt a jövőben az önkormányzat kulturális csapata működteti majd”

– írta.

Hozzátette: “Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) igazgatója pénteken olyan írást jelentett meg, amelyben Európát “Soros György gázkamrájának” nevezte. Bár Demeter visszataszító írását főnökei nyomására azóta tessék-lássék visszavonta,

azonban a Budavári Önkormányzat elfogadhatatlannak tartja, hogy olyan ember vezette intézménnyel legyen szerződése, aki népirtást tagad vagy relativizál.

A PIM igazgatója ezzel nemcsak az áldozatok emlékét sértette meg, hanem minden jóérzésű magyar embert”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!