Menekülnek a Fideszesek a süllyedő hajóról – itt az első jelentős név!

Orban Szajer

Schmitt Pál előtt, és azóta sem történt olyan, hogy élvonalbeli fideszes politikus önként lemondott volna a posztjáról. A mai napon azonban Szájer József, az új Alaptörvény megfogalmazója, a Fidesz alapítótagja lemondott az európai parlamenti mandátumáról.

A döntés végleges, arról tájékoztatta Davit Sassolit, a EP elnökét, a hatálya pedig december 31-e. Az utódlás nem jelent problémát a Fidesznek, az egykori EP listáról bárkit delegálhatnak a posztra, ennél érdekesebb, hogy Szájer nem egy új feladat, nem egy új szék miatt mondott le.

“Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom”

A Fideszben váratlan és nem megszokott módon történt lemondás mögött több indíték is meghúzódhat. Bár az indoklásban jó pártkatonaként kiáll a kormány álláspontja mellett nyilvánosan, azonban érzékelve az európai folyamatokat,

nem akarja a nevét adni ahhoz a romboláshoz,

amit a következő hetekben Orbán és baábjai akarnak elvégezni a vétóval. Erről tanúskodik az indoklásának az a mondata, hogy egy ideje már lelki terhet jelent számára a napi politikai küzdelemben való részvétel. lelki terhet akkor jelent valami, ha olyan elképzeléseket, döntéseket kell képviselnünk nyilvánosan, amikkel nem értünk egyet.

Ha ez így van, akkor ezt megbeszélhette volna Orbánnal, kitalálnak valami új és nagyon fontos feladatot számára, és mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna, csendben lezongorázzák. Azonban a hirtelen bejelentés, és annak időpontja másra enged következtetni. Demeter Szilárd minden szinten undorító és elfogadhatatlan kijelentései jelenthették az utolsó cseppet a pohárban, és

Szájer nem akar szerepet vállani Magyarország további fasizálódásában!

Erős üzenet ez Orbán Viktornak, hogy a Fidesz alapító tagja, aki vállvetve harcolta végig a kormányfővel az elmúlt harminc évet, azt mondja, ebből elég, térjetek már magatokhoz! Valószínűleg Szájer Brüsszelben sokkal jobban érzékeli azokat a folyamatokat, amelyek Orbán teljes politikai elszigetelődéséhez vezetnek, és a politikai “kivégzéshez” már nem akar asszisztálni.

Ha nem politikai számítást sejtünk a háttérben, hanem tényleg lelki okokat, akkor lehetséges, hogy a jogtudósként megcsömörlött a jogállamiság felszámolásától, az általa egységbe foglalt Alaptörvény össze-vissza foltozásától, egykori Soros-ösztöndíjasként a Soros György elleni kampánytól, és végül Demeter gyomorforgató szavaitól.

Bármelyik oldalról is nézzük, üzent, amit értenie kell Magyarország  konzevatív értelmiségének is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!