Lebuktatták az emberei Orbánt – ezért ordas nagy kamu a vétó

Orbán Viktor megerősítette, hogy nem hajlandó semmiféle kompromisszumra az EU költségvetésével kapcsolatban, bár pont ezeket a szituációkat hívja a köznyelv zsarolásnak, ő pont fordítva látja, mikor a Brüsszel számonkéri rajta a nyáron általa is megszavatott mechanizmust. Sok elemző távolinak látja a megegyezés lehetőségét, ám a kormányban háttérben zajló folyamatok másról tanúskodnak.

A magyar miniszterelnök minden lehetséges fórumon arról kívánja meggyőzni a közvéleményt és a többi ország vezetőjét, hogy ő ugyan egy tapodtat sem fog hátrálni az álláspontjáról, azt az EU többi tagállamának kell megtennie, különben nem lesz sem helyreállítási alap, sem költségvetés. Vannak azonban jelek, mely szerint Orbánvagy abban bízik, hogy megrettennek tőle és engednek neki, vagy csak

egy óriási kamu az egész vétóról szóló vita!

Ágostházy Szabolcs, az ITM államtitkára egy pénteki konferencián arról beszélt, hogy jó hangulatban és előremutatóan folynak azok az egyeztetések, amelyek az érkező EU-s pénzek elosztási menetéről szólnak! Mindezt megerősítették a Bizottság képviselői is. Bár a magyar kormányfő azt szajkózza, hogy nem éri semmiféle pénzügyi hátrány az országot, ha nem lesz gazdaságélénkítő csomag, így az nagyon nem is érdekli, a valós helyzet az, hogy

a magyar kormány már  november 20-án megküldte Brüsszelnek, hogy mire kívánja elkölteni az innen származó összegeket!

Ahhoz képest, hogy Orbánt nem érdekli a csomag és vétózni akar ellene, a 2021 április 30-i határidőt bőven megelőzve az elsők között megküldte Brüsszelnek a terveket. Pénzügyi szempontból mindez érthető, mert a mininszterelnök állításával szemben 1200 milliárd forinttal több járna Magyarországnak, mint amivel hozzá kell járulnia a csomaghoz.

Ez viszont jelentős összeg, főképpen, ha hozzávesszük, hogy másfél évvel a választás előtt minden kormánynak elemi érdeke, hogy a gazdaság érezhetően jól működjön, ezen állhat vagy bukhat a Fidesz 2022-es győzelme vagy bukása. Sokak véleménye szerint Orbán hazárdjátékot játszik, és arra számít, hogy az európai vezetők nincsennek hozzászokva az ő nomád harcmodorához és engedni fognak. Ha téved, akkor viszont neki kell engednie, különben borítékolhatja a gazdasági összeomlást és a 2022-es vereségét.

Sebaj, luxusrepülő, luxusjacht, vadászkastély, szőlőbirtok, stadion a nyaraló mellett, van már minden, nem ő fog veszteni ezzel az egésszel, hanem mi.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!