Feltörölték a padlót a gestapózó fideszes képviselővel!

1127 Deutsch
Fotó: Népszava

Megalázó kioktatást kapott a durván vagdalkozó Deutsch Tamás! Ráadásul a hvg.hu értesülése szerint a Fidesz EP-képviselőjével egy jobboldali néppárti frakciótársa törölte fel a padlót!

Az egész úgy kezdődött, hogy Deutsch Tamás brutális szavakkal reagált Manfred Weber azon állítására, amely szerint Orbán Viktornak nem kell félnie a jogállamisági követelményektől, ha tényleg szabad a média és független az igazságszolgáltatás Magyarországon. A Fidesz európai parlamenti képviselője az ATV-ben erre azt válaszolta: „Ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned. Én jól emlékszem, hogy a Gestapónak és az ÁVO-nak ugyanez volt a jelszava. Ezt mondták. Mintha az lenne a történelmi tapasztalata az abban az időben Németországban és Magyarországon élőknek, hogy azoknak is tömegesen volt félnivalójuk, akiknek nem volt semmifajta takargatnivalója nem volt.” Vagyis

a Fidesz képviselője a Gestapóhoz és az ÁVO-hoz hasonlította az Európai Uniót!

Deutsch kijelentése még a jobboldalon is kiverhette a biztosítékot. A fideszes képviselő néppárti frakciótársa, Esther de Lange holland képviselő a Twitteren írta le, hogy szerinte mi a különbség a náci és a kommunista uralom, valamint az Európai Unió között. Bár a szavai elegánsak, érvelésével mégis szinte feltörli a padlót Deutsch Tamással. Szó szerint a következőket írta:

„A különbség Európa kommunizmus és nácizmus alatti sötét napjai és az uniónk között pontosan a jogállamiság.

Független bírók, a szólás- és a médiaszabadság, valamint védelme a véletlenszerű, vagy haveri alapon hozott döntésektől. Nem fogjuk feladni a jogállamiságot.”

A Fidesz és a Néppárt viszonya a jogállamisági-költségvetési vitával ismét mélypontra süllyedt. A mostani szóváltásból pedig az is kiderül, hogy Orbánék nem csak az európai értékektől állnak nagyon messze, hanem az intelligens vitáktól is. Deutsh Tamás megalázó kioktatását persze a fideszes propaganda  igyekszik elhallgatni, ezért is fontos, hogy minél többen tudjanak róla.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!