A szakértő lerántja a leplet a kormány legújabb döntéséről!

Orban Kasler Pinter

A kormány a múlthéten létrehozta az Országos Kórházi Főigazgatóságot, a veszélyhelyzet ideje alatt pedig egy olyan embert ültettek az élére, akinek túl sok tapasztalata nincs ezen a téren.

A Magyar Közlönyből derült ki, hogy ebben a kritikus időszakban a kormány úgy látja, Kásler Miklós helyett jobb kezekben lesz az egészségügy, ha azt a belügyminiszter, azaz Pintér Sándor vezeti.

Az atv.hu közlése szerint a helyzetet a Demokratikus Koalíció úgy értékeli, hogy ez a döntés egyben Kásler bukását is jelenti. Varga Zoltán kiemeli, hogy a miniszter már csak hivatalosan felelős az egészségügyért, de feladatai ezen a téren nem igazán maradtak neki.

“Kásler Miklós leváltásával a kormány beismerte, hogy nem készítette fel a kórházakat a második hullámra, és elbukott a járvány egészségügyi kezelésében”

– mondta Varga a csatorna Híradójának.

A kormány döntését Gulyás Gergely a kormányinfón azzal indokolta, hogy “az egészségügyi átalakítás legfontosabb célja, hogy egy olyan időszakban, amikor 100 éve nem látott vírussal nézünk szembe és vírusfertőzés terjedésével néz szembe az ország, akkor hatékony rendszerben tudjunk védekezni, és az egészségügy is a rendszer részeként tudjon védekezni, ezt az egész rendszer pedig az operatív törzs irányítja”.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértőnek azonban egészen más a véleménye az üggyel kapcsolatban.

Szerinte az ágazat az összedőlés határán van, Kásler Miklós pedig megbukott.

“Pintér még nem bukott meg, bár érdemeit nem nagyon látjuk, és azt meg végképp nem fogjuk látni, hogy az egészségügyben milyen hatékony szerepet tud képviselni, nem ért hozzá, szerintem nincsen megfelelő tanácsadói gárdája, aki segíteni tud a döntésekben, és ezt most parancsuralmi, katonai vigyázzállással nem lehet megoldani” – elemzi a helyzetet Kunetz.

Az EMMI a csatorna Híradójának megkeresésére azt írta, hogy Pintér Sándor csupán a veszélyhelyzet ideje alatt, az Operatív Törzs vezetőjeként irányítja az Országos Kórházi Főigazgatóságot, valamint hozzáteszik, hogy veszélyhelyzetben az Operatív Törzs munkája prioritást élvez minden minisztérium esetében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!