Már nem is Mészáros a leggazdagabb magyar? Mutatjuk, ki taszíthatta le a trónról

Mészáros

Egy visszahúzódó magyar testvérpár gazdagabb, mint Mészáros és Csányi együtt – írja a G7 nevű gazdasági portál.

Elemezésük szerint az orosz-magyar kettős állampolgár Rahimkulov testvéreknek több vagyonuk van, mint Mészáros Lőrincnek és Csányi Sándornak együttvéve.

A testvérpár évtizedek óta él Magyarországon, vagyonukat az apjuk, Megdet Rahimkulov alapozta meg, aki sokáig a leggazdagabb magyarok listáját is vezette, de már évekkel ezelőtt elhagyta Magyarországot.

A gazpromos múlttal rendelkező családfőt sokan Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló személyként emlegetik.

A fivérek vagyonának nagy része OTP és Mol részvényekben van, így komoly tulajdonrészük van a két óriásvállalatban. De vannak szállodáik és egyéb ingatlanjaik is Magyarországon, néhány évvel ezelőtt pl. felvásárlásba kezdtek a Balatonnál.

A család üzleti birodalmának legfontosabb cége egyértelműen vagyonkezelőjük, a testvérek 50-50 százalékos tulajdonában álló Kafijat Zrt. A vagyonkezelőben 2019 végén becslések szerint 540 milliárd forintnyi vagyon lehetett.

Ez több mint 200 milliárd forinttal több, mint a 100 Leggazdagabb Magyar című kiadványban szereplő első helyezett, Csányi Sándor 310 milliárd forintos vagyona, és közel 300 milliárddal több, mint Mészáros Lőrinc 270 milliárdos vagyona.

A kérdésre, hogy ha több vagyonuk van, mint Csányinak és Mészárosnak, akkor miért nem ők vezetik a listát, a G7-nek a listát szerkesztő Szakonyi Péter azt válaszolta: a kiadványban csak magyarok szerepelhetnek, kettős állampolgárokat nem szoktak beletenni.

G7
Forrás: G7.hu
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!