Gyerekeket büntet a fideszes cég a szüleik szavazata miatt!

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Néhány évvel ezelőtt indult útjára a Szerencsejáték Zrt. “A játék összeköt” elnevezésű programja, melynek keretében olyan különleges kialakítású játszótereket építenek, ahol együtt tudnak játszani a fogyatékkal élő gyerekek az egészségesekkel.

A Telex most arra hívta fel a figyelmet, hogy az állami tulajdonú cég csak olyan településeknek adományozott eddig játszóteret,

ahol a polgármester a programba való bekapcsolódás, illetve a játszótér átadásának idején fideszes volt!

A 13 nyertes település között csak egyetlen kivételt találni, ahol a városvezetés nem kormánypárti, de ebben az esetben nem is közterületről van szó, így lényegében nem az önkormányzat vett részt a pályázaton, hanem a Révay György Iskola és Gyermekotthon.

“A tiszaföldvári önkormányzatnak, ahol a polgármester a független Hegedűs István, nem volt köze a projekthez” – áll a lap cikkében, majd hozzáteszik, hogy “az érintett intézmény a tankerület irányítása alatt áll”.

A Szerencsejáték Zrt. a programot a Nagykarácsony nevű sorsjegyeik bevételéből finanszírozza, az eddigi tapasztalatok alapján pedig az látszik, hogy ezeknek a megvásárlásával a fideszes önkormányzatokat lehet támogatni abban, hogy új játszótérhez jussanak.

Játszótér ide vagy oda, a 2019 októberében lezajlott önkormányzati választásokon a pályázaton nyertes települések közül 6 helyen a kormánypártiak elbuktak, így azokat már ellenzékiek vezetik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!