Karácsonynak elege lett a támadásokból – Helyre tette a kormány embereit!

Forrás: Balogh Zoltán - MTI

Amióta Budapestnek ellenzéki vezetése van, a kormány mást sem csinál, csak a fővárosi vezetés munkáját kritizálja, úgy, hogy közben próbálják minden lehetséges módon megnehezíteni a működésüket.

Karácsony Gergely főpolgármesternél azonban most betelt a pohár, és mikor a kormány újabb támadást indított a vezetés munkája ellen, közösségi oldalán frappánsan tette helyre őket:

“Van ennek a kormánynak 300 darab államtitkára, helyettes államtitkára, kormánybiztosa, miniszteri biztosa, ki tudja mi még, soha ennyi pénzébe nem kerültek az adófizetőknek az állami vezetők, mint a mostani kormány idején” – kezdi bejegyzését Karácsony, majd hozzáteszi:

“Ebből a 300-ból, aki szembejön, annak mind van egy jó ötlete, hogy a fővárosnak mit kellene csinálnia, aki szembejön az azonnal elkezd érteni a fővárosi költségvetéshez. Most éppen a kormányszóvivő irodájának szóvivője, vagyis – ha jól értem – a kormányszóvivő szóvivője érezte feladatának, hogy megszakértse Budapest iparűzési adóból származó bevételeit.

Hát, nem sikerült.”

Tarlós István leváltását követően a kormány arról biztosította az új fővárosi vezetést, hogy pártállástól függetlenül mindent megtesznek majd a sikeres együttműködését. Ebből végül az született, hogy mikor a legnagyobb szüksége van az embereknek az önkormányzat támogatására, segítségére, a kormány átcsoportosít és pénzt von el tőlük. Legutóbb például Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arra tett javaslatot, hogy 2020-ra és 2021-re, ágazattól és árbevételtől függetlenül az önkormányzatok teljesen engedjék el az iparűzési adót. Ez ellen a javaslat ellen már a kormánypárti polgármesterek is tiltakoznak!

Karácsony közösségi oldalára írt bejegyzésében kiemeli továbbá, hogy “a kormányszóvivő szóvivője” helytelen módon összehasonlította “a város szeptember 30-ig beérkező tavalyi és idei bevételeit, és láss csodát, megállapította, hogy az idei alig valamivel kisebb. Azt azonban elfelejtette hozzátenni, hogy a cégek egy részének tavaly év végén még egy körben kellett még adót fizetni, amit idénre már eltörölt a kormány.

Ha így nézzük, máris 40 milliárddal kevesebb bevétele van a városnak.

A szóvivők szóvivőjének az is elkerülte a figyelmét, hogy a közösségi közlekedés jegybevétele a felére csökkent, de az is, hogy a drámain csökkenő bevétele ellenére a kormány idénre több, mint a kétszeresére, jövőre, pedig több mint a háromszorosára emelte a Fővárosi Önkormányzat által befizetett adót” – teszi hozzá Karácsony, majd ő is tesz egy javaslatot, miként spórolhatna a kormány a kiadásain:

“Itt az ideje, hogy ne csak a kormánynak legyenek javaslatai a fővárosnak, hanem mi is tegyünk javaslatot a kormánynak.

Minek ennyi szóvivő, ha úgysem mondanak igazat? Alkalmazzanak inkább papagájokat, azok sokkal cukibbak, és nem kerülnek olyan sokba.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!