Itt a vége: Trump végre megengedte, hogy Biden elkezdje átvenni a hatalmat

Trump

Donald Trump leköszönő amerikai elnök több héten át tartó, a választási eredményeket nyíltan tagadó hadjárata után kedden végre jóváhagyta, hogy a hivatali átadás-átvételért felelős kormányügynökség megkezdhesse a kormányzati hatalom átadásának hivatalos eljárását.

Ezt az elnök egy Twitter-üzenetében jelentette be kedd hajnalban.

Mint írta: a harcot folytatni fogja,

“de az ország érdekében arra tesz javaslatot, hogy Emily és csapata tegye meg a szükséges teendőket a kezdeti eljárások megindítására, és a saját csapatát is ugyanerre kérte”.

Trump itt Emily Murphyre, az átadás-átvétel lebonyolításáért felelős Általános Szolgáltatások Igazgatóságának vezetőjére célzott, aki a CNN értesülései szerint Joe Biden demokrata elnökjelöltet is értesítette levélben Trump döntéséről.

A bejelentést több hét folyamatos bizonytalanság előzte meg, mely során Trump megpróbálta aláásni és csalásnak kikiáltani Biden győzelmét. Tette ezt annak ellenére, hogy állításaira semmilyen bizonyítékot nem tudott felhozni. Az elnök kereseteit a bíróság is több alkalommal visszautasította, Trump mégis kötötte az ebet a karóhoz, és nem engedte, hogy Biden hozzákezdhessen a hatalomátvételhez.

Ennek elmaradása az utóbbi időben már nemzetbiztonsági kockázattal fenyegetett, így az eleinte Trump állításai mögött összezáró republikánusok is elkezdtek egyre több nyomást gyakorolni az elnökre. Trump, bár a vereségét nem ismerte el – vélhetően nem is fogja -, úgy tűnik, odáig legalább már eljutott, hogy nem akadályozza tovább Bident abban, hogy elkezdhesse a hatalom átvételét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!