Döbbenetes képek: méltatlan körülmények között a szombathelyi kórházban elhunytak

Fotó: Balogh Zoltán / MTI A fotó nem a cikkben említett intézményben készült

“A Markusovszky kórház proszektúráján levő áldatlan állapotokra szeretném felhívni a figyelmüket. Ma reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy 20 elhunyt egymás hegyén hátán a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni.” – írja egy olvasójuk a Nyugat.hu-n. Képeket is mellékelt, hogy meg is mutassa, mi a valóság.

Az olvasó által küldött képek megrázóak, olyan elhunyt betegek láthatók rajtuk, akik a padlón, egymáson, zsákokban, sőt mezítelenül fekszenek. Ezeket a Nyugat.hu kegyeleti okokból nem publikálta, de leellenőrizte hitelességüket. Később a kórház orvosigazgatója, Káldy Zoltán is elismerte a problémát.

„Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani” – írta az orvosigazgató a 24.hu kérdésére. Azt nem tudjuk, hogy vajon mi köze van az orvosok és ápolók mostani megfeszített munkájának ahhoz (tisztelet érte), hogy a kórház vezetése évtizedekig elhanyagolta a proszektúrát. Kicsit visszatetsző, hogy

az igazgató a saját felelősségét a munkatársai emberfeletti erőfeszítéseivel akarja leplezni!

A Markusovszky kórház pár napja már bekerült a hírekba, azzal került a ténnyel, hogy napokig nem volt fűtés és meleg víz a Covid-osztályán. Káldy Zoltán akkor azt közölte, a kórház azonnal intézkedett.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!