Tragikus karácsony jöhet! Ön sem látja, hogy Orbán Viktor intézkedések helyett csak ígérget?

Katasztrofális lehet az idei karácsony! A családok választhatnak: a szülők, nagyszülők és unokák külön töltik az ünnepet, vagy megkockáztatják a találkozást, ami viszont könnyen tragédiákat okozhat. Ausztriában és a Szlovákiában tömegesen tesztelnek, hogy az emberek biztonságosan ünnepelhessenek, de itthon a Fidesz-kormány más utat választott: intézkedések helyett csak ígérgetések vannak.

A Fidesz trükkje az, hogy felismerték: ha valamiről beszélnek, azt sokan már cselekvésnek érzik. Hiszen ha a kormány egy problémáról látványosan nyilatkozik, az már olyan, mintha tenne is valamit a helyzet megoldásáért.

Orbánék cselekvés helyett kitalálták az ígérgető kormányzást.

Így születtek a különböző hangzatos hitegetések. „Annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít.” „Aki elkapja a betegséget, azt meg fogják gyógyítani.” „A vakcina a megoldás.”

Ezekben az ígéretekben egyvalami közös: az, hogy a mostani helyzetre nem adnak semmilyen megoldást,

viszont kiválóan alkalmasak leplezni az intézkedések hiányát. Úgy is mondhatnánk, hogy a Fidesz ígéretei cselekvésnek álcázott üres dumák. Arra valók, hogy az emberekben fenntartsák a reményt, hogy nemsokára jobb lesz, hiszen ezt mégiscsak az ország vezetői ígérik.

A szomorú helyzet azonban az, hogy

A fideszes dumakormány most épp a karácsonyt akarja tőlünk elvenni!

Minderre az MSZP elnöke hívta fel a figyelmet, amikor Szijjártó Péter napirend előtti felszólalására reagált. Tóth Bertalan szerint a külügyminiszter hosszasan beszélt a hónapok múlva várható vakcináról, de arról már egy szót sem ejtett, hogy miként akarják most megvédeni az embereket. Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet, hogy hamarosan itt a karácsony és

Ausztriában már megkezdték az emberek tömeges tesztelését. Így megtudják, hogy ki a beteg és ki nem, és ehhez képest hozzák meg a karácsonyi óvintézkedéseket.

„Miért nem lehet ezt Magyarországon is megtenni? Miért nem kezdenek tömeges tesztelésbe és valós kontaktkutatásba, hogy megelőzzük a járvány terjedését?” – sorolta a kérdéseit az MSZP elnöke.

A fideszes dumakormány persze abban bízik, hogy a cselekvés helyett szajkózott ígérgetések trükkje továbbra is beválik. Ha ez így lesz, szomorú és tragikus karácsony vár ránk itt, Magyarországon. Ám minél többen elolvassák ezt és megismerik Orbánék aljas trükkjeit, annál kevesebben dőlnek majd be nekik…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!