Saját adatai buktatták le a kormányzatot – már képtelenek bármit is tenni a járvány ellen

Orbán

Nagyjából látszik az új fertőzöttek és a tesztelések arányából, hogy már nem tudja kézben tartani a járvány terjedését a kormányzat. Míg ennek az aránynak 5 százalék alatt kellene lennie, ez nálunk a rekord magas 20 százalék körül van. De ami ennél is borzasztóbb, hogy a kormányzati tájékoztatásból az derül ki, hogy már a saját szabályait sem tudja betartani a kormány.

Müller Cecília mindennap kiáll a kamerák elé, és szenvtelenül, mintha csak vízállás jelentést olvasna be, elmondja a napi fertőzöttségi és halálozási adatokat, illetve hányan vannak hatósági karanténban. Józan paraszti ésszel is belátható, hogy minimum annyi embernek kellene lennie karanténban, ahány fertőzött van (nem belszámítva azokat, akik kórházban vannak). Ezzel ellentétben,

a fertőzötteknek csak a harmada van elkülönítve

a közösség többi részétől! A cikk megírásának időpontjában a kormányzati tájékoztatási oldal szerint 129 ezer az aktív fertőzöttek száma, karanténban pedig 42 ezer ember van! Belátható, hogy ha zajlana komoly kontaktkutatás Magyarországon, akkor a fertőzöttek számánál jóval magasabb létszámot kellene mutatni a hatósági karanténban lévőknek. De ezek a számok azt mutatják, hogy

a bizonyítottan fertőzötteknek a kétharmadánál nem rendelték el a hatósági karantént!

Ezek az emberek hivatalosan elmehetnek otthonról, és bárkit megfertőzhetnek, egyedül a saját felelősségérzetükben bízhatunk. Bár kórházakból hallani olyan pletykákkat is, hogy a az igazolt pozitív, ám tünetmentes dolgozóknak be kell járni, mert már alig bírják a terhelést az intézmények.

Mindehhez hozzá kell tenni, hogy az ázsiai országokban a vírus megfékezésének a kulcsa az alapos kontaktk utatás és elkülönítés volt, pont az a két tényező, amit nálunk a mellékelt ábra szerint egyáltalánnem végeznek el.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!