Elképesztő, hogy már megint mire költötték Orbánék az adófizetők pénzét!

Az Orbán-kormány nem minden esetben szűkmarkú, főleg akkor bánik könnyelműen a pénzzel, ha saját elképzeléseit és ötleteit akarja megvalósítani, ráadásul mindezt úgy, hogy a költségeket természetesen a magyar adófizetők pénzéből állják.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kérte ki a külügyminisztériumtól azokat az adatokat, melyekből kiderül, hogy a tavaly szeptemberben ünnepélyesen megnyitott, illetve az októberben kötött székhely-megállapodás óta, mennyibe került a magyar államnak – így az adófizetőknek – a Türk Tanács budapesti Képviseleti Irodájának fenntartása.

A kormány előbb 1,4 milliárd forinttért megvásárolta az épületet, majd azt egyszerűen odaajándékozta a Magyar Művészeti Akadémiának, végül tavaly arról döntöttek, hogy

a Türk Tanács teljesen ingyen használhatja irodaként a Budakeszi úti Ybl-villát, illetve közpénzből fedezik az iroda fenttartásának költségeit, valamint a teljes személyzet bérét is.

Továbbá arról is döntöttek, hogy még a magyar hatóságok se léphetnek be az épületbe, csak az iroda ügyvezető igazgatójának vagy helyettesének engedélyével!
Ezt csak tűz vagy egyéb, azonnali óvintézkedést igénylő katasztrófa esetén kerülhetik meg a hatóságok – számolt be róla a 444.hu.

A független országgyűlési képviselőnek küldött iratokból kiderült, hogy a magyar állam 2020. október 28-ig összesen 449,3 millió forintot költött a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának magyarországi irodájának fenntartására és működtetésére.

A külügyminisztérium válaszából kiderült az is, hogy ebből a pénzből 65,9 milliót a nyitási évben fizettek ki, 383,4 milliót pedig idén (az összegből 289,9 millió volt a nemzetközi tagdíj).

Szél Bernadett arról is beszámolt nemrég a közösségi oldalán, hogy hiába fedezi az iroda teljes működését a magyar állam, mikor Hadházy Ákossal be akartak oda menni, ezt még országgyűlési képviselőként sem tehették meg!

Az irodát vezető Hóvári János ezt követően telefonon közölte Széllel, hogy azért nem tudnak találkozni, mert a képviselő ki van tiltva a külügyminisztérium épületeiből.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!