Kiderült: Müller Cecília évek óta nem jár továbbképzésre

Müller

Tavasszal kisebb felháborodást keltett, hogy a Fidesz egy olyan emberre, Müller Cecíliára bízta a járványügyi védekezést, akinek szakmai előéletéről lényegében semmit nem lehetett fellelni az interneten. Később a Partizán közérdekű adatigénylésének köszönhetően kiderült, hogy Müllert úgy nevezték ki az elmúlt évtizedekben az egyes pozíciókba (úgy lett előbb falusi háziorvos, később tisztiorvos, majd tisztifőorvos), hogy a képesítéseit csak azután szerezte meg, hogy előtte már éveket dolgozott az adott területeken.

Most a Hírklikk megtudta, hogy Müller szakmai előéletében nem ez volt az egyetlen furcsaság: az Állami Egészségügyi Ellátó Központ webes felületén fellelhető adatlapjából szúrták ki, hogy a tisztifőorvos

évek óta nem rendelkezik működési engedéllyel.

Jelenlegi munkakörében erre egyébként nincs is szüksége, tisztifőorvosként ugyanis inkább szervezési vezetői feladatai vannak. Ami már inkább visszatetsző, hogy Müllernek nemcsak engedélye nincs a praktizálásra, de a szakképesítései sincsenek meghosszabbítva.

Magyarán: a továbbképzési kötelezettségeinek sem tesz eleget.

A közhiteles, publikus nyilvántartás tanúsága szerint 1984-ben szerezte meg az orvosi képesítést, 1991-ben az üzemorvosi, 1996-ban a háziorvosi, 2000-ben az általános orvosi, továbbá a közegészségtan-járványtani, majd végül 2009-ben a megelőző orvostan és népegészségtani szakképesítést. Ezekben a szakképesítésekben az a közös, írja a Hírklikk, hogy egyik sincs meghosszabbítva – erről tanúskodik az adatlapon az úgynevezett OFTEX (Orvosok folyamatos továbbképzése) rubrika, amiben nála az olvasható: „nem áll rendelkezésre adat!”.

Müller Cecília tehát évek óta úgy országos tisztifőorvos, hogy nem jár továbbképzésekre.

A szabályozás szerint ha akarná, természetesen vissza tudná szerezni a praxisengedélyét, ha végigcsinálná a kötelező penzumot. Ez tanfolyamból, továbbképzésekből, konferenciákon való részvételből stb. állna, amiért pontokat kellene gyűjtenie, amihez hozzáadódnának a főállású munkavégzésével megszerezhető pontok is. Müller jelenleg azonban nem végez ilyesmit, így ha akarna, sem folytathatna önálló szakorvosi tevékenységet, nem lehetne főorvos sem, csak beosztott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!