Putyin halálos beteg? Döbbenetes információk keringenek a brit sajtóban!

Putyin

A brit The Sun című lap egy orosz politológusra hivatkozva azt írja: Vlagyimir Putyin már januárban lemondhat a posztjáról, amit lányának készít elő.

Valerij Szolojev orosz politikai elemző és történész szerint az orosz elnök rákos és a Parkinson-kór kezdődő tüneteit is mutatja

– írja a The Sun című brit hetilap.

Szolojev az orosz “döntéshozatal epicentrumához” közel állókra hivatkozva azt állítja, daganatos betegsége miatt az orosz elnököt februárban egyszer már meg kellett műteni, a betegség miatt pedig akár már januárban lemondhat a posztjáról.

Ami talán még ennél is megdöbbentőbb, hogy Szolojev szerint Putyin a lányának, Katyerina Tyihonovának készíti elő a terepet, hogy ő vegye át a helyét. Tyihonova korábban profi táncosnő volt, jelenleg a Moszkvai Állami Egyetem mesterséges intelligenciával foglalkozó intézetének vezetője.

Hogy vajon mennyire lehet hinni Szolojev kijelentéseinek, az kétséges, állításait mindenesetre a The Sun mellett több más brit napilap is leközölte, köztük a Daily Mail. Szolojev nem először híreszteli, hogy Putyin beteg lenne, néhány hete is már beszélt erről, akkor a Kremlin tagadta a híreszteléseket. Az orosz elnöki hivatal

“abszolút nonszensznek” nevezte, ami megjelent a brit sajtóban.

Dmitrij Peszkov, Putyin sajtószóvivője szerint “az elnök teljesen egészséges”, és nem tervezi, hogy januárban lemondana a hivataláról.

Bár Szolojev kijelentéseit eddig senki nem erősítette meg, egészen biztosan nem fog segíteni annak cáfolatában, hogy az orosz parlament alsóházában kedden átment egy törvényjavaslat, ami megnehezíti, hogy volt orosz elnököket, és családtagjaikat megfosszák a mentelmi jogától. A javaslat szerint volt államfő ellen ezentúl nem indulhat bűnügyi vagy közigazgatási eljárás, egy exelnököt pedig nem lehet őrizetbe venni, letartóztatni, átkutatni, kihallgatni vagy megmotozni.

Hogy erre mi szükség volt hirtelen, ha az orosz elnök még hosszabb távon a hivatalában tervez maradni, az nem teljesen világos, a törvényjavaslat beterjesztői azzal indokolták a javaslatot, hogy a jogszabályokat “összhangba kellett hozni az idei alkotmánymódosítással”, amely eltörölte, hogy az államfői tisztséget egy ember egymás után legfeljebb két mandátum erejéig tölthessen be.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!