Orbán megdöntötte az egy levegővel előadott sorosozás világrekordját

Kép: Népszava

Még a szokásosnál is alpáribb sorosozással nyitotta Orbán Viktor péntek reggeli Kossuth rádiós interjúját. Az uniós költségvetés és a gazdasági mentőcsomag megvétózása kapcsán fogalmazott úgy:

„Ma a világpolitika legkorruptabb embere, az Soros György. Ugye a korrupcióhoz két ember kell: aki a pénzt adja, meg aki elfogadja. És Soros György nagyon sok politikust fizet. Tehát ő az, aki leginkább korrumpálja az európai politikát. Akik most megszólalnak, és a Soros-féle mesterterv végrehajtásában vállalnak szerepet a megszólalásukkal,

vagyis támadják, zsarolni akarják Magyarországot meg Lengyelországot, azok bizony mind Soros György által korrumpált politikusok”.

Mint ismert, Soros György egy tegnapi publicisztikájában azt írta: az Európai Uniónak szembe kell szegülnie az olyan renitens tagállamokkal, mint Magyarország és Lengyelország. “Az EU nem engedheti meg magának a kompromisszumot a jogállamisági záradék ügyében. Hogy hogyan reagál az Orbán és Kaczynski jelentette kihívásra, az meghatározza, hogy képes lesz-e az értékeihez hű nyitott társadalomként túlélni” – fogalmazott.

Orbán ezt értékelte úgy, hogy Soros fenyegetésekkel és zsarolásokkal tulajdonképpen

“utasításokat adott a brüsszeli bürokratáknak, hogy most akkor mit kell tenni”.

Orbán szerint akik arról beszélnek, hogy a magyar és a lengyel vétó fenyegetést jelent, mert a déli államok így nem kapják meg a pénzt a válságkezelésre,

“azok az emberek, akiket Soros György fizet”.

A miniszterelnök, hogy demonstrálja, mekkora a baj, egy másik régi sikerszólamát is felmelegítette, a kerítés lebontását. “Egy-egy ország menekültpolitikáját ezentúl nem az Európai Unió Bírósága vagy más pártatlan testület ítélné meg, hanem egy politikai testület szavazná le a kisebbségben maradókat, és mondaná azt mondjuk, hogy Magyarország nem építhet kerítést. Vagy mondhatja azt, hogy ha van is kerítés, akkor is be kell engedni a migránsokat. Vagy mondhatja azt, hogy ha a migránsok beléptek Magyarország területére, nem tarthatók fogva” – fogalmazott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!