Leprásokhoz hasonlította a covidos betegeket a fideszes polgármester!

1120 Babak Mihaly Szarvas
Fotó: Szarvasi Televízió

Régóta tudjuk, hogy a Fidesz szereti megbélyegezni az embereket, de amit most a szarvasi polgármester mondott, arra csak egy szó van: döbbMég bocsánatot sem kért a fideszes politikus. Erről mindenkinek tudnia kell!enet!

Valószínűleg sok szarvasi polgár nem hitt a szemének és fülének, amikor a helyi televízió Szóbanforgó című műsorában Babák Mihály polgármester arról kezdett beszélni, hogyan is kell bánni a koronavírussal fertőzött emberekkel. A Telex fedezte fel, hogy a település első embere a felvétel 15 perc 40 másodpercénél olyan hasonlatot használt, ami sokaknál kiverhette a biztosítékot. Babák előbb arról értekezett hosszasan, mi a teendő, ha a családban valaki megfertőződik. Olyanokat mondott, hogy figyelni kell a tünetekre, mint például a köhögés, vagy a láz, majd hirtelen kijelentette: „Aztán hogyha kiderül, hogy

ha valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor pedig úgy kell kezelni, mint a leprást.”

A fideszes polgármester ezután észbe kapott és kétszer is elmondta, hogy „rossz és nagyon csúnya kifejezést használt”, de egyik esetben sem kért bocsánatot, csupán azt hangsúlyozta, hogy a hasonlatot az elkülönítés fontosságával összefüggésben mondta.

Később Babák Mihálynál az atv.hu is rákérdezett hogy helyénvalónak érezte-e a kijelentését, mire

a fideszes polgármester azt válaszolta: szerinte megértették Szarvas város lakói.

Babák szerint a beszédéből világosan kiderült, hogy a házi karantén olyan, mint egy kórházi járványosztály kórterme, csak ez az emberek otthonában van. A polgármester hangsúlyozta: a házi karanténban való viselkedés, gondozás, különös, nem megszokott magatartást kíván meg mindenkitől, ő pedig erre igyekezett felhívni a figyelmet. A leprás szó használatára konkrétan nem tért ki.

Babák Mihálynak nem ez az első durva kijelentése. Amikor az idén februári közgyűlésen a jegyző jelezte neki, hogy beszéljen a mikrofonba, a fideszes polgármester így reagált:

Maga engem nem hall?! Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom.

A fideszes polgármester a durván szexista kijelentésért később bocsánatot kért. A leprásokhoz hasonlított covidos betegekkel kapcsolatban ez most elmaradt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!