Sarokba szorították a minisztert – köpni-nyelni nem tudott a BBC kérdésére

Varga
Forrás: Euronews / YouTube.com

Erős össztűz alá került a magyar kormány, mióta Orbán bejelentette az EU költségvetése elleni vétóját. Szinte minden fideszes, akinek valamilyen szinten köze leheta dologhoz, szerepel a médiában, és magyarázza a megmagyarázhatatlant. Varga Judit igazságügyi minisztert a BBC riportere faggatta, de Varga értetlenül állt a tény előtt, hogy valós kérdésekre kell válaszolnia. Nem is sikerült neki.

Természetesen a jogállamiság kérdése volt a központi eleme a több mint 20 perces interjúnak, amelyben az igazságügyi miniszter elmondta, hogy a magyar törvényekkel nincs semmi probléma, amikor pedig mégis kiderült valami és kötelezettségszegési eljárás indult, akkor a kormány harmonizálta törvényeinket az uniós jogszabályokkal. Ekkor a riporter emlékeztette Vargát, hogy az elmúlt hónapokban az Európai Unió Bírósága két fontos ügyben is ítéletet hozott és kimondta, Magyarország európai jogot sértett amikor a CEU-t kényszerítette, hogy a tevékenységeit helyezze át külföldre, de ugyanez a helyzet a  civil szervezetekre vonatkozó törvénnyel is.

„Most tehát garantálják majd, hogy a CEU visszajöjjön Magyarországra, ugye?”

– kérdezte Stephen Sackur a BBC HARDTalk című műsorának riportere. Varga erre nem tudott mit mondani, tulajdonképpen saját csapdájába sétált bele, így csak egy általános, kitérő választ adott: „ezúttal is teljes mértékben összhangba fogjuk hozni a felsőoktatási törvényt a vonatkozó standardokkal, jelenleg más tagállamok felsőoktatással kapcsolatos eljárásait és jogszabályait vizsgáljuk.”

Így jár az, aki csak a KESMA alá behengerelt propaganda rendszer média munkásaihoz van szokva, igazi riporterrel pedig csak elvétve találkozik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!