Legyőzték Orbánt az orvosok! Elkezdődött a bukása!

Megfutamították Orbán Viktort az orvosok! A Fidesz-kormány mindenben meghátrált, amit az új jogállási törvényben az orvosokra akart kényszeríteni. Úgy tűnik, Orbán komolyan elkezdett tartani a népharagtól.

Kapitulált a Fidesz az orvosok előtt. Bár a kormány továbbra sem tárgyal a Magyar Orvosi Kamarával (MOK), de a Népszava értesülései szerint az orvosok béremeléséhez kötött feltételeken mégis jelentősen enyhítenek az új jogállási törvény végrehajtási rendeletében.

Orbánék három kérdésben is megfutamodtak!

Mindezt az utolsó pillanatban tették, mivel a törvény november 18-án, azaz holnap lépne hatályba. Az első visszavonulót a másodállások kötelező bejelentése terén fújta a Fidesz. Az új szabályozás szerint

a másodállások engedélyeztetési kötelezettségének határidejét 2023 januárjára halasztották.

Az orvosok kirendelésének feltételein is jelentősen enyhítettek Orbánék. Ez eredetileg egy év lett volna, amit újabb egy évvel lehetett volna meghosszabbítani. Az orvosi kamara ezt a lehetőséget csak 100 napban maximalizálta volna és csak vészhelyzetben. A Fidesz ebben is engedett: 100 napot írtak az új tervezetbe, amihez egy 50 százalékos bérpótlékot is rendelnek, viszont nem csak vészhelyzet esetén lehetne kirendelni az egészségügyi dolgozókat.

Az is lényeges enyhítés, hogy a rendelet terve szerint nem lehet kirendelni a várandós és a három évesnél fiatalabb kisgyermeket nevelő nőket, nagycsaládosokat, gyermeküket egyedül nevelőket, vagy hozzátartozójukról gondoskodókat, illetve az egészségkárosodott dolgozókat, valamint a közvetlenül szakvizsga előtt állókat.

Orbánék az egészségügyi dolgozók vállalkozóként végzett mellékállásának tilalmában is meghátráltak.

Eredetileg úgy volt, hogy akik aláírják a szerződést, jövő évtől már nem vállalhattak volna különmunkát közfinanszírozott intézményben. A Fidesz etzen is enyhített, mert ennek a határidejét 2022 végére tolta.

Mindez azt jelzi, hogy Orbán Viktor komolyan tart a népharagtól!

Mostanra valószínűleg a Fidesz is felmérte, hogy valós veszély az orvosok és ápolók tömeges felmondása az új jogállási törvény miatt. A Fideszben úgy gondolkodhatnak, hogy a választásig nem érdemes magukra haragítaniuk sem a teljes egészségügyet, sem pedig az intézkedések miatt nehéz helyzetbe kerülő betegek százezreit. Ám

egyvalamit nagyon elszámoltak Orbánék! Ha csak elhalasztják a népszerűtlen intézkedéseket, azzal arra ösztönzik az érintetteket, hogy ellenük szavazzanak!

Ez a baklövés nagyon könnyen elvezethet Orbán és a Fidesz bukásához! Az orvosok, akik most aláírják a szerződéseiket később sem akarnak hátrányos helyzetbe kerülni, és ezt csak úgy kerülhetik el, ha a Fidesz megbukik. Hasonló a helyzet a betegek esetében is: ők szintén azt látják, hogy Orbánék a választás után térdre akarják kényszeríteni az egészségügyet. Most tehát nem történt más, mint hogy

Orbán összehozott egy masszív választói tömböt, amely azt akarja, hogy ő megbukjon!

Ilyen hibát még sohasem követett el a kormányfő. Úgy látszik, Orbán minden szempontból gyengül és minél többen tudnak erről, annál közelebb van a bukása…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!