Kemény üzenetet kapott Orbán – nincs már senki, aki mellette állna

Donald Tusk Orban Viktor

Orbán Viktor a tegnapi napon az összes európai tagállam vezetőjét -kivéve Lengyelország- maga ellen fordította, azzal, hogy kijelentette, hogy meg fogja vétózni az EU költségvetését. Orbán azonban mellé lőtt, mert a saját magának szánt “Európa erős embere” szerep helyett inkább “Európa kerékkötője” lett, akivel már mindenki torkig van.

“Aki a jogállamiság ellen van, az Európa ellen van.

Világos álláspontot várok erről az EPP összes tagpártjától. Alapvető értékeink ellenzőit már senki sem védelmezheti többé”  – tweetelte hétfőn Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke, miután kiderült Orbán álláspontja. Így valószínűleg nem csak újra előveszik a Fidesz Néppárti (EPP) tagságának a kérdését, de pontot is tehetnek rá azzal, hogy nem teketóriáznak tovább és

végleg kizárják a Fideszt az Európai Néppártból!

Pedig eddig úgy tűnt, mintha olvadna a jég a Fidesz és az EPP vezetése között, és azok az információk kezdtek el terjedni, hogy a 2022-es országgyűlési választásokig nem is piszkálják az ügyet, csak utána térnek vissza rá. Ez pedig egy jelentős gesztus volt az EPP vezetői részéről, hiszen így egy olyan gonddal kevesebb, ami elviheti a Fidesz energiáit a belpolitika felől.

Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője szintén osztotta Tusk véleményét: “ha Magyarország és Lengyelország komolyan hajlandó blokkolni az EU teljes finanszírozását és a koronavírus-válságból való kiemelkedést szolgáló szolidaritási elemet is csupán azért, mert önző módon kizárólag a nemzeti érdekeiket követik, akkor az EU súlyos válságba kerül”.

Ez pedig akárhogy is nézzük, se nem európai, se nem nemzeti érdek. Putyin viszont hátradőlhet a székében, az előretolt helyőrség elhelyezte a bombát, már csak a gombot kell megnyomni, hogy Európa szétessen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!