Durva mértékben dőlt meg az eddigi rekord – egyelőre nem látszik az intézkedések hatása

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A mai napon nagyon durván megdőlt a rekord: 6495 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 147 961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 110 256 fő. A szakemberek szerint ennek tízszerese is lehet az összes fertőzött száma az országban.

Természetesen nem kell csodákat várni egy hat nappal ezelőtt bevezetett intézkedéscsomagtól, hiszen mindenki tudja, hogy ezeknek a hatása minimum két hét alatt érződik meg. Az azonban elgondolkodtató, hogy

a mai rekord nem pár százzal, hanem ezres nagyságrendben nagyobb, mint az eddigi!

Orbán sem volt rest, hétfő reggel az Operatív Törzs ülése után gyorsan be is jelentkezett, és megpróbálta megnyugtatni a lakosságot: “Azt tudom mondani, hogy szabad  ágy jelen pillanatban — amely covidos betegek ellátására alkalmas — az 13 049, ami üresen áll és várja a betegeket és intenzív ágyból is van 1634. Hogy ennek a nagyságrendjét megértsük, ez azt jelenti, hogy most van lélegeztetőgépen, intenzív ágyon 582 és ennek a háromszorosa még rendelkezésünkre áll.” A miniszterelnök arra nem tért ki, hogy az ágyak mellett nincs elegendő személyzet, hogy valós gyógyító munkát végezzenek.

A növekvő bajt érzik kormány oldalon is, ezt próbálják ellensúlyozni Orbán sűrű média megjelenésével, mellyel a határozott vezető képét próbálják sulykolni. Amíg a magyar miniszterelnök a médiában tetszeleg, addig a labornak tekintett Ausztria kancellárja Sebastian Kurz cselekszik is, és mivel az eddigi intézkedések nem vezettek eredményre, ezért jövő hét keddtől

egész napos kijárási korlátozást vezetnek be Ausztriában, minden iskola távoktatásra áll át.

A kancellár azonban it sem áll meg, ígérete szerint december 7-től elsőként a tanárokat tesztelik majd antigén gyorstesztekkel, majd még karácsony előtt letesztelnék az egész lakosságot, hagy a karácsonyt biztonságosan tudja az ország megünnepelni. Hasonló felelősségteljes magatartást Magyarországon nem tapasztaltunk még eddig a kormány részéről.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!