Sándor Mária visszatért, és úgy kiosztotta Orbánt, hogy a fal adta a másikat

Sándor

Bár már évek óta visszavonult a nyilvánosság elől, most mégis úgy érezte Sándor Mária, hogy muszáj megtörnie a csendet. Sándor az ATV Egyenes Beszéd című műsorának szerda esti adásában jelent meg több év után a nyilvánosság előtt.

Az újbóli megszólalásra a köztévében leadott Orbán-interjú sarkallta.

Sándor arra kérte a köztévé dolgozóit, hogy az “ágy mellett állók nevében” vegyék le az interjút a M1 műsoráról.

Amikor Krúg Emília műsorvezető megkérdezte, miért szeretné ezt, Sándor Mária azt mondta, egyrészt azért, mert az interjúban Orbán azt mondta, hogy “van egy szabály, hogy egy orvos, egy ápoló hány embert tud ellátni”, de a nővér szerint ez nem igaz, ezt a szabályt valójában még a mai napig nem sikerült bevezetnie a kormánynak.

Mint kifejtette: ő már 2013-ban is arra kérte a köztársasági elnököt, hogy lépjen valamit a szabályozás érdekében, de ezt azóta sem tette meg.

Másrészt az is felháborította a fekete ruhás nővért, hogy Orbán szerint az a szám, hogy egy nővér hány beteget tud becsülettel ellátni (Sándor szerint kettőt), lehet akár 4-re vagy 8-ra is emelni. Sándor szerint ez nem fér össze a becsületes ellátással.

“Az, aki nem dolgozik benne, nagyon szépen kérem, ne tegyen szakmai nyilatkozatot, mert ez a valóban benne dolgozót nagyon mélyen érinti. Itt a legkisebb emberekről van szó”

– közölte Sándor.

A kérdésre, hogy szerinte elismeri-e a kormány az egészségügyi dolgozók munkáját, a fekete ruhás nővér azt válaszolta:

“Szeretném, ha a lányok megmutatnák a mostani fizetési papírjukat! (…) Kinek mi az elismerés. Hogy szóban elhangzik, vagy hogy tapsoltunk nekik. (…) az egészségügyi dolgozó senkire nem számíthat, csakis saját magára!”

A nővérrel készült interjút ITT lehet visszanézni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!