Ezzel magyarázta Orbán, miért küldött állig felfegyverzett katonákat a budapestiekre

Orbán2
Forrás: Orbán Viktor/Facebook

“A katonáink most nem háborúban fogják védeni a hazát, hanem besegítenek a rendőrségnek, besegítenek a központi közigazgatásnak, és besegítenek az egészségügyi ellátásnak is”

– ezzel magyarázta Orbán Viktor, hogy miért jelentek meg tegnap este állig felfegyverzett katonák az üresen tátongó főváros utcáin.

A miniszterelnök Facebook-videójában elmondta: a katonák kivezényléséről az operatív törzs ülésén döntöttek Pintér Sándor belügyminiszterrel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel közösen.

Hogy Orbán szerint miért volt szükség a katonák ilyen fokú felfegyverzésére, arról nem tett említést, csak arról beszélt, hogy a katonák segíthetnek a kijárási tilalom fenntartásában.

A magyarázat szemlátomást Karácsony Gergely főpolgármestert sem elégítette ki maradéktalanul. Egy Facebook-posztjában azt írta:

“Sokakkal együtt én sem tudom, mi volt a célja, hogy “talpig fegyverben” járőröztek a terrorelhárítók tegnap este a kiürült városban.

Félelemkeltéssel, fenyegetéssel biztosan nem, de a politikai lózungoktól és hamis sikerpropagandától mentes őszinte beszéddel igenis el lehet érni az emberek együttműködését.

És a budapestiek ebből ismét példát mutatnak” – írta.

Az országos kijárási tilalom kedden kezdődött el, a járványhelyzet miatt minimum harminc napig csak nagyon indokolt esetben lehet kimenni az utcára 20 óra után.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!