Biden stábja Orbánnak is üzent: le fogják buktatni!

Valóra válhat Orbán Viktor rémálma: most nem a hazai sajtóval, az ellenzékkel vagy a nehézkesen reagáló Európai Unióval került szembe, hanem a világhatalom Amerikával. És a megválasztott Joe Biden stábja olyasmit üzent, amire eddig még nem volt példa!

Nem véletlenül rettegett az egész Fidesz Joe Biden megválasztásától. Az új amerikai elnök ugyanis már korábban nyilvánvalóvá tette, hogy tisztán látja, mit művel Orbán Viktor. Biden már a kampánya alatt a totalitárius rendszerek közt emlegette Magyarországot, most azonban az is kiderült, hogy ezt nem fogja tétlenül nézni! Az 444.hu cikke szerint ugyanis az új amerikai elnök külpolitikájának van egy fontos eleme, amiről már most sokat beszélnek: az, hogy

Biden nemzetközi összefogást hirdet az autokrata, korrupt és illiberális rezsimekkel szemben!

És ez nem csak afféle súlytalan nyilatkozat. Biden azt ígérte, hogy már kormányzása első évében nagy nemzetközi konferenciát hív össze, ahol a liberális demokráciát hirdető kormányok megvitatják, hogyan lehet megvédeni a világot az autokrata, korrupt és illiberális rezsimekkel szemben. Egyik külügyi tanácsadója, Jake Sullivan pedig azt javasolta:

„a korrupt külföldi vezetők lebuktatásával” lehet hatékonyan fellépni az illiberális programot hirdető populisták ellen.

Ez bizony nagyon rossz hír Orbán Viktor és a Fidesz számára, mivel ők is tudják: bárhogy is igyekeznek eltüntetni a lopásaik bizonyítékait, ha az Egyesült Államok le akarja leplezni a korrupciójukat, akkor kevés titok marad rejtve. Nem véletlen, hogy a fideszes sajtó már most ott üti-vágja Bident, ahol csak tudja. Mindez azonban nagyon kevés lesz, ha napvilágra kerülnek Orbán, Mészáros és a többiek piszkos ügyeinek bizonyítékai. És mivel ez alapjaiban rengetheti meg Orbán hatalmát, jó, ha erről már most előre minél többen tudnak!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!