Orbánék döbbenetes utasítása: titkolják el a szülők elől, ha a gyerek tanára koronavírusos!

Négy igazoltan koronavírusos tanár is van egy budapesti általános iskolában, de a tankerület megtiltotta, hogy erről tájékoztassák a szülőket! A 444.hu szerint még azt a szülőt sem értesíthetik, akinek a gyereke egy kis teremben kettesben ült az egyik fertőzött pedagógussal.

A tanárokról úgy derült ki, hogy pozitívak, hogy a környezetükben jelentkeztek tünetek, és emiatt tesztelték őket. A négy fertőzött pedagógus közül egy kórházban van, mert idős és krónikus betegségben is szenved. A szülőknek természetesen joguk lenne tudni, hogy a gyerekük fertőzött tanárokkal került kapcsolatba, de az egyik ott tanító pedagógus a 444.hu portálnak elmondta:

a tankerület megtiltotta az iskolaigazgatónak, hogy értesítse a szülőket a koronavírusos tanárokról!

Így az iskola még azt a szülőt sem tájékoztathatja, akinek a gyereke egy kis teremben ült kettesben az egyik fertőzött tanárral. A tankerület azt nem indokolta, hogy miért nem értesíthetik a szülőket, mindössze annyi változott, hogy a tanórákon is maszkot kell viselni. Az iskola vezetését felháborítja, hogy titkolózniuk kell, és így a szülők nem dönthetnek arról, akarják-e iskolába vinni a gyereküket.

Az igazgató most azért könyörög, hogy legalább a honlapjukra kiírhassák, hogy van náluk négy fertőzött!

A tanárok is rettegnek, hogy koronavírusosak lesznek, ezért már annak is örülnének, ha csak néhány hétre bezárhatnának.

A 444.hu portálnak nyilatkozó pedagógus is közvetlen kontaktusba került egyik fertőzöttel, de hiába szeretett volna otthonról dolgozni,

a tankerület megtiltotta, hogy a tanár karanténba menjen.

A döntést azzal indokolták, hogy csak az mehet karanténba, aki ténylegesen beteg. Mostanáig egyébként legalább négy tanár halt meg igazoltan koronavírus miatt, az iskolák a fertőzések gócpontjai lettek, de a Fidesz mindent megtesz, hogy erről senki se tudjon. Korábban mi is megírtuk, hogy a tanároknak még azt is megtiltották, hogy orvoshoz menjenek. Ennek oka pedig az, hogy Orbánék attól tartanak: ha az iskolák bezárnak, a szülők is otthon maradnak, és

ebből olyan gazdasági leállás lenne, amibe a Fidesz belebukna!

Látható, hogy a Fidesznek semmi sem drága, csak hogy megőrizhessék a hatalmukat.  A tanárok feláldozhatók, a diákok által hazahurcolt megbetegedések eltitkolhatók, Orbánnak csak egy a fontos: hogy senki se tudjon arról, milyen tragikus a helyzet az országban. Az igazság azonban most életeket menthet, ezért fontos, hogy ezt a cikket minél többen elolvassák!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!