Orbán megpróbálta megerőszakolni a számokat, nem jött össze neki

Fotó: MTI/Julien Warnand

Ha akormányinfót vagy az Operatív Törzs tájékoztatóját hallgatjuk, akkor azt hihetjük, hogy minden a legnagyobb rendben van az egészségügyben, semmi fennakadást nem jelent a járvány eddig nem látott mértékű berobbanása. A valóság azonban mást mutat.

A legújabb hír, hogy a nyíregyházi Jósa András oktatókórházban, amely elsődleges ellátója a megye koronavírusos betegeinek,

egyszerűen elfogyott az orvos,

akit be lehetne osztani az intenzív osztályokra, illetve a koronavírusos betegek kezelésére. Ez az orvoshiány még nem része annak a várható létszámcsökkenésnek, amelyet a kormány legújabb intézkedése fog okozni, az orvosi jogállás drasztikus megváltoztatásával. A kormányhivatal felismerte a problémát, és elkezdte 24 órás határidővel kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat.

A megoldás lehet, időszakosan meg fogja oldani a kórház problémáját, de azt egyenlőre nem tudja senki, hogy amíg a háziorvosok a kórházban teljesítenek szolgálatot, addig helyettük ki fogja ellátni a saját betegeiket, pont akkor amikor az influenza elleni védőoltásra is sokan jelentkeznek. Akárhogy is nézzük, vezénylési rendszer ide, vagy oda, 2+2 az soha nem lesz öt, bármennyire is szertetné Orbán átírni a valóság törvényeit.

A másik probléma a háziorvosok vezénylésével, hogy nagyrészük, több mint az orvosok fele 60 évesnél idősebb és közülük többen küszködnek krónikus betegségekkel. Ezt a tényt azonban

egyáltalán nem vették figyelembe a kirendeléseknél,

egyedül a szükséges szakvizsga megléte volt a döntő a kérdésben. Minden érintett vitatja az intézkedés hatékonyságát, még a kórház sem tudja megmondani, hogy meddig tartható fenn így a helyzet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!