A magas halálozás ellenére, nálunk a kormány szigorítás helyett, utat engedett Orbán mániájának!

Magyarországon egyre súlyosabb a helyzet a koronavírus-járvány második hulláma miatt. A héten volt olyan nap, mikor már kettőezer felett volt az újonnan beazonosított fertőzöttek száma. Ezzel a környező országok is hasonlóan állnak, azonban van egy lényeges különbség!

Az figyelhető meg, hogy például Szlovákiában szombattól kijárási korlátozásokat vezettek be annak érdekében, hogy megfékezzék a járványt, Szlovéniában pedig a boltok jelentős része zárt be, hogy ne legyen okuk az embereknek mászkálni. De mit lehet tenni egy olyan országban, ahol a miniszterelnök fociőrült?!

Lényegében semmit: Nálunk a kormány annyira tesz a járványra, hogy engedték megtartani a közel teltházas Fradi-Újpest rangadót!

7wh9m3yuzzc4neews
Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből

A hivatalosan közölt adatok szerint 15 789 fő nézte élőben a meccset, annak ellenére, hogy még Müller Cecília is azt kérte az emberektől, hogy ne menjenek tömegrendezvényre. Bár a kormány még a tisztifőorvos kérése mellett előírta a kötelező maszkviselést a stadionokban, ennél nagyobb intézkedést azonban nem tett.

Az M4 képeit elnézve viszont se a távolságtartás se a kötelező maszkviselésre való felszólítás nem volt teljesen eredményes.

7wh9f09xxmorneews
Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből

A csütörtöki kormányinfón kérdezte meg a 444.hu Gulyás Gergelytől, hogy ha Müller Cecília arra kéri az embereket, hogy ne menjenek tömegrendezvényre, akkor mennyire lehet biztonságos egy teltházas meccs, (akkor még nem volt kötelező a maszkviselés, távolságot pedig lehetetlen tartani). A miniszter azt válaszolta, hogy “ha Önt a Fradi-meccs érdekli, semmiképpen ne hagyja ki, csak maszkot viseljen”.

Gulyás kijelentését követően pedig a kormány előírta, hogy a stadionokban kötelező viselni a maszkot, a távolságtartás azonban még így sem megoldott.

A miniszter erre előbb azt mondta, hogy az egy háztartásban élőknél ennek nem lenne értelme, majd hozzátette, hogy mindenkinek a felelőssége, hogy “ha a lehetőség biztosított, hogy két széket vagy három széket kihagyjunk, akkor tartson távolságot. Az egészségügyi védekezésnél az egyéni felelősséget kizárni nem lehet“.

Lényegében tehát nem történt a kormány részéről semmi, csak előírták a kötelező maszkviselést és áthárították a felelősséget az emberekre a távolságtartással kapcsolatban.

Így ha a közel 16 ezer nézővel megrendezett meccs után megugrik a fertőzöttek száma, a kormány mossa kezeit.

A közvetítés képeiből azonban látni, hogy a helyes maszkviselés nem mindenkinek sikerült. Volt aki csak a száját takarta el, de olyan is akadt, aki a nyakát melegítette.

7wh9oajhwxjineews
Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből

Egy másik kép pedig remekül megmutatta, hogy miért is kellett volna inkább a kormánynak szigorúbb intézkedést hoznia a meccsel kapcsolatban: lehetetlen betartani az előírást, hisz maszkban nem lehet szotyizni és sört inni, így ezekhez mindenképp le kell venni a védőeszközt a tömegben.

7wh9dsgj6mbbneews
Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből

A rendeletben azonban van egy másik pont is, amivel a kormány ismét magát védheti. Ez kimondja, hogy azokat, akik nem viselnek maszkot, a szervezőknek ki kell vezetniük a stadionból. Ha ezt sikerült volna a meccsen betartani, a végére nagyjából minden második nézőt kiküldtek volna.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!