Ismét hazugságon kapták Orbánt – Bárhogy magyarázza, sajnos nincs igaza!

Orbán

Orbán Viktor, a magyar kormány koronavírus-járványban nyújtott védekezését, előszeretettel hasonlítja össze már európai ország statisztikáival, melyből rendszerint nem jön ki túl jól.

Most ismét azzal állt elő a miniszterelnök, hogy “a fertőzés és a járvány egész Európában emelkedő pályán van, Magyarországon is. Nagyjából Ausztria magasságban vagyunk“. A 444.hu közlése szerint, ezt a Facebook oldalára feltöltött videóban mondta pénteken Orbán,

de ha valaki egy kicsit megnézi a két ország statisztikáit, kiderül, hogy a kormányfő bizony nem mondott igazat!

Egyetlen olyan adat van csak, melyben első ránézésre közel azonos szinten állunk az osztrákokkal, ez pedig a napi fertőzöttek száma.

Az azonban már megcáfolni látszik ezt az adatot, hogy Ausztriában jóval több tesztet végeznek naponta, mint Magyarországon. Ebből pedig könnyű kikövetkeztetni, hogyha hazánkban is hasonló számban végeznének teszteket, akkor messze leköröznénk az osztrákokat.

(Csütörtökön rekord mennyiségű tesztet végeztek Magyarországon, ennek pedig az lett az eredménye, hogy rekordmagas fertőzöttet szűrtek ki. Az említett napon nálunk 16 ezer vizsgálatot jelentettek, az osztrákoknál 25 ezret. Nálunk ebből szűrtek ki 2032 főt, míg a szomszédban 2425-öt.)

Orbán viszont azt is kiemelte már többször, hogy bár nem lényegtelen a fertőzöttek száma, mert azt jó tudni, hogy pontosan hogyan is halad a hazai járvány, “de a lényeg, a legfontosabb, a döntő, hogy megmentsük az emberi életeket, ne haljanak meg. Tehát az elhalálozások száma az, amit én elsősorban nézek, mert a betegségből meg lehet gyógyulni. Biztos nem kellemes, megkínozza az embert ez a koronavírus-fertőzés, de nagyon sokan ebből fölépülnek”.

Ezt vizsgálva pedig még rosszabbul állunk, mint Ausztria.

Ha a második hullám adatait vesszük alapul, akkor augusztus 20. és október 22. között összesen 225 osztrák vesztette életét a járvány következtében, míg a magyar áldozatok száma eléri a 743-at.

Magyarországon tehát nincs kontroll alatt a járvány, sokkal rosszabbul állunk mint az osztrákok, mivel nálunk háromszor annyian haltak meg a második hullámban!

A kormány azonban szereti úgy alakítani a számokat, hogy abból kedvezőbben jöjjenek ki, ezért összemossák az első hullám adatait a második hulláméval. Ez azonban még így sem jön ki! A hazai halálozások a tavaszi adatokkal is sokkal rosszabb képet mutatnak, mint Ausztriában.

A másik igazán fontos szempont, ami megmutatja, hogy országosan hogyan áll a járvány, az a kórházban lévők száma. Sajnos ez alapján is megbukott Orbán kijelentése, mivel ha ezt vizsgáljuk meg, akkor sem állunk közel azonos szinten Ausztriával.

Nálunk több mint kétszer annyi koronavírus-fertőzöttet kezelnek kórházban, mint az osztrákoknál!

Így ha végig nézzük az összes fontosabb koronavírussal kapcsolatot adatot, akkor abból kiderül, hogy Orbán csak szépíteni próbálta azt, hogy a kormány egyáltalán nem tudja kezelni a válságot, képtelenek megfékezni a járványt, aminek pedig az emberek élete a tét!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!