Meglepő mondat: Lázár János elárulta mit gondol Orbánról

Fotó: nol.hu

Az országos politizálástól jól láthatóan háttérbe húzódott Lázár János hosszú interjút adott a Válasz Online-nak. Az interjúból megtudhatjuk, kit tekint az ex-miniszter szövetségesnek, és le kellene-e mondania Szijjártó Péternek, és Orbán Viktor vajon unalmas-e.

Lázár János a 2018-as kormányváltás óta bár nem tart hetente kormányinfót, mégis rendszeresen tud hol szórakoztató, hol pedig meglepő információkat adni a Fidesz belső működéséről. Most éppen azt tudtuk meg, hogy háttérbehzódásának az oka az, hogy folyamatosan azt suttogták a folyosón Orbán fülébe, hogy a Fideszből kiutált Simicska Lajos és Spéder Zoltán pénzelik, hogy vegye át a hatalmat a Fideszben.

“Olyan isten nincs, hogy nekem a széljárással változzon a véleményem olyanokról, akik a szövetségeseim.”

– mondta Simicskáról és Spéderről, hogy ő vajon miért nem állt be az őket pocskondiázó sorba. A mondat azért is jelenthet sokat a kreminológiában jártasoknak, mert nem múltidőben beszél a két -még ma is jelentős vagyonnal rendelkező- üzletemberről, így akár egy Lázár mögötti hátország létrejöttének is szemtanúi lehetünk.

Szíjjártó Péter külügyminiszter sem lehet boldog, mert olyan dicséretet kap Lázártól, hogy a fal adja a másikat. Bár elismeri, hogy emberfeletti és eredményes munkát végez, nem tud elsiklani az erősen korrupció gyanús jachtozás felett:

“külgazdasági munkáján kívül olyasmit tett, … amit még egy baden-württembergi miniszterelnök is megtett.”

A történethez hozzátartozik, hogy Lothar Späth Németország Baden-Württemberg tartományának volt miniszterelnöke, ő egy a tartományi hivatalokba beszállító cég égei-tengeri hajókázásán vett részt, emiatt 1991-ben lemondott. Akkor nagyjából világos, mit is gondol az ügyről Lázár János. Persze nem lehet egyetlen interjúban is kikerülni a mniszterelnökkel való kapcsolatát, itt is felmerül, de egy igen érdekes kontextusban. “Orbán Viktorral nekem sosem elvi vitáim voltak, legföljebb gyakorlatiak.

Még ma is be tudom fejezni a mondatait.”

Őszintén szólva, ilyen finoman megfogalmazva azt, hogy valaki unalmas és új mondanivaló nélküli, már költészet. Mindenesetre ez a vélemény egybevág azokkal a politológusi véleményekkel, hogy Orbán már megfáradt, új gondolatok nélküli, megkopott vezető, mely igen veszélyes lehet a Fidesz számára 2022-ben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!