Elképesztő felelőtlenség – Rengeteg ember életébe kerülhet Orbán mániája

Magyarország a koronavírus-járvány második hullámával szemben vesztésre áll. Egyre több ember fertőződik meg, rengetegen kerülnek kórházba, és az elhunytak száma is drámai mértékben emelkedik. A betegség ellen hozott intézkedések betartása életeket menthet, ennek ellenére azt láthatjuk, hogy bizonyos esetekben ezeket teljesen el lehet hagyni.

A járvány teljesen átírta a futballszurkolókra vonatkozó általános szabályokat, legalábbis ezt lehet tapasztalni a külföldi meccseket nézve. Németországban a hétvégi Schalke-Union Berlin meccsen például csak 1300 néző vehetett részt a járványhelyzet miatt, és a Köln-Frankfurt meccset is csak korlátozott számú nézővel tarthatták meg.

1
Fotó: Jvºrgen Fromme/firosportphoto/Picture-Alliance via AFP
2
Fotó: Sebastian El-Saqqa/firo/Picture-Alliance via AFP

A 444.hu válogatásából szemezgetve azt látni, hogy a német Hertha BSC meccsét teljes fegyelmezettségben nézhette végig a stadionba érkező 4000 szurkoló.

3
Fotó: Andreas Gora/dpa Picture-Alliance via AFP

A Mönchengladbach hazai meccsét pedig mindössze 300-an láthatták élőben a helyszínen, úgy, hogy végig maszkban voltak.

4
Fotó: firo Sportphoto/Ralf ibing/Picture-Alliance via AFP

De a koronavírus-járvány miatti intézkedéseket máshol is szigorúan veszik: a 67 ezer férőhelyes San Siróba, ahol az Inter-Milan meccset játszották, csak 1000 nézőt engedtek be, Angliában pedig egyáltalán nem lehetnek nézők a lelátókon.

A nálunk rendezett Európa Szuperkupán komoly előírások voltak, kihagyott székek és kötelező maszkviselés, az NBI-es mérkőzésekre mégsem sikerült átültetni ezeket az előírásokat.

Hiába dönt idehaza újabb és újabb csúcsokat a járvány második hulláma, semmiféle korlátozó intézkedéseket nem vezettek be a futballmérkőzéseken.

A Kisvárda-Fradi mérkőzést például teltház előtt játszották le, ráadásul a szurkolók ugyan úgy összeálltak, mintha egyáltalán nem is lenne járvány.

5
Fotó: Kisvárda FC/Facebook
6
Fotó: Kisvárda FC/Facebook

De ugyan ez volt megfigyelhető a Honvéd-Fehérvár és a Budafok-Diósgyőr mérkőzésen is.

7
Fotó: Fehérvár FC
8
Fotó: Budafoki MTE

Azt, hogy ezeken a mérkőzéseken milyen gócpontok alakultak ki, és hány ember fertőződhetett meg, nem tudni, de a hazai járványhelyzet ennél szigorúbb intézkedéseket követelne meg!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!