El akarja őket Orbán tiporni – most kihúzhatják lába alól a talajt!

A koronavírus-járvány kezelésében rengeteg feladt hárult az önkormányzatokra, cserébe annyi pénzt vett el tőlük az Orbán-kormány, amennyit csak tudott. Míg érezhetően a védekezés nagyon nagy szeletét a települések végezték, a kormányzat szerint a gazdasági válság kezelésében szükség az önkormányzatokra. Erre érkezett most ütős válasz.

2019. decemberében Budapest, Pozsony, Prága és Varsó létrehozta a „Szabad Városok Szövetségét”, amelyhez azóta 36 európai város csatlakozott. A települések közösen lobbiznak azért, hogy a városok több beleszólást és több közvetlen forrást kapjanak az európai programok végrehajtására.

A magyarországi 25 csatlakozott település most azt kezdeményezi, hogy az együttműködő településeken élő választópolgárok

helyi népszavazás keretében véleményt nyilváníthassanak,

egyetértenek-e azzal, hogy az uniós „Helyreállítási Alapból” érkező 2500 milliárd forint felének felhasználásba a kormány közvetlenül bevonja az önkormányzatokat is.

A több településen azonos kérdésben kiírt helyi népszavazásra érkezett vélemények nagyságrendje már elég lehet ahhoz, hogy a magyaroknak járó támogatás ne essen áldozatul a miniszterelnök hatalmi harcainak, hogy ne mindig ugyanazok a fideszes kör jusson érdemi uniós forrásokhoz. A válság miatt egzisztenciájukat féltő emberek

helyben létező gondjaira helyben lehet csak megoldásokat találni!

Orbánék válságkezelése eddig megmutatta, hogy csak a saját kegyelti körükhöz tartozó vállalkozóknak nyújtottak segítséget, de a kisemberek gondjaira nem adtak megoldást. Ha valaki szeretne csatlakozni a népszavazási kezdeményezéshez, ITT megteheti.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!