Mindenkit meglepett a bejelentés – bejelentkezett Orbán kihívója

Orban Viktor

Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy az ellenzéki pártok teljesen egységesen álljanak szemben a Fidesszel. Közös jelöltek, közös lista és közös miniszterelnök kell hozzá. A közös jelöltekben már vanmegállapodás és abban is, hogy a miniszterelnök jelölt személye előválasztás során dől el. Most egy nem várt név jelent meg a lehetséges indulók között.

Eddig is röpködtek nevek, kik lennének alkalmasak Orbán kihívójának, de a pártok még csak a tapogatózási fázisban vannak, tesztelik, hogyan reagálnak a választóik, a közvélemény az egyes nevekre. Leggyakrabban Dobrev Klára neve merül fel, de mellette Karácsony Gergely ist szóba hozzák, aki hol visszautasítja az indulási szándékot, hol csak hallgat róla. Mindenki biztosra veszi, hogy az előválasztásban Fekete-Győr András is meg fogja magát méretni a Momentum színeiben, hiszen ha másra nem, ismertség javításra mindenképp hasznos lesz számára is az előválasztási küzdelem. Ebbe a bizonytalan képbe került most bele Pálinkás József.

Orbán egykori minisztere nyíltan vállalná az ellenzéki miniszterelnök jelöltséget!

Pálinkás egy komoly tudományos pályafutás után előbb államtitkár, majd oktatási miniszter lett az első Orbán-kormányban, majd 2008-ban a szocialista vezetésű kormány az MTA elnökének nevezte ki. Onnan való távozása után a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kormánybiztosa volt 2018-ig. Azonban most Orbánnak az egyik legnagyobb kritikusa, és ami nem utolsó szempont, erős konzervatív értékrenddel.

Ennek ellenére, Pálinkás a 24.hu-nak adott interjújában gyakorlatilag minden lényeges kérdésben egyetért az ellenzékkel: euró bevezetése, Európai Ügyészséghez való csatlakozás, Brüsszel Moszkva helyett, alapjövedelem megfontolása, Paks II. megkérdőjelezése, Budapest-Belgrád vasútvonal leállítása.

Pálinkás József nemrégen pártot alapított Új Világ Néppárt néven, mellyel szeretne rajta lenni a közös ellenzéki listán, és nem zárkózik el attól sem, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!