Tombol a járvány az iskolákban! A rémült tanároknak megtiltották, hogy orvoshoz menjenek!

A Fidesz minden erejével titkolni próbálja, hogy az iskolák lettek a fertőzések gócpontjai. Amikor például meghalt egy 39 éves tanár, Orbánék nem is vettek róla tudomást, és csak akkor tették fel a pedagógust a járványban elhunytak listájára, amikor a titkolózásból már botrány lett. Bár egyre több a fertőzés, a rettegő tanároknak megtiltották, hogy háziorvoshoz forduljanak!

Bármennyi fertőzött is van az iskolákban, a Fidesz nem akar tudni róluk – értesült a 24.hu. Ha egy fertőzött tanár kórházba kerül, az iskolában úgy zajlik tovább az oktatás, mintha mi sem történt volna. Nincs tesztelés, nincs kontaktkutatás, senkit nem küldenek karanténba.

Orbánék próbálják eltitkolni az iskolák tragikus helyzetét, pedig már három tanár is meghalt!

A Pedagógusok Szakszervezete szerint mindhárom pedagógus igazoltan koronavírus-fertőzés következtében hunyt el. Ők a 24.hu információi szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Budapesten és Vas megyében tanítottak. Ennek ellenére az oktatási tárca szinte naponta adja ki a hazug nyilatkozatokat, hogy „nyugodtan folyik a munka az iskolákban”, meg hogy „eredményes a védekezés a köznevelésben”. Az igazság ezzel szemben az, hogy a tanárok tucatjával írnak a két pedagógus szakszervezetnek arról, hogy magukra hagyták őket a tomboló járványban. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez beérkező jelzések szerint van olyan iskola, ahol

a tanároknak megtiltották, hogy háziorvoshoz forduljanak!

Mindezt azzal magyarázták, hogy az országos tiszti főorvos által javasolt irányelvek szerint a pedagógusok nem számítanak szoros kontaktnak pozitív teszt esetén, így intézkedni sem szükséges.

Előfordul, hogy a fertőzött gyermek osztálya nem kerül karanténba, a hatóságok pedig már nem is reagálnak az iskolai bejelentésre, így hivatalosan olyan, mintha a járvány nem is érintené az adott intézményt.

„Ez egy orosz rulett, bárki bármit mond”

– mondta a 24.hu portálnak Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke. Egy általuk nemrég publikált felmérés szerint a tanárok 74 százaléka nem érzi magát biztonságban az iskolában a jelenlegi körülmények között. A 3200 válaszadó között ez az arány még rosszabb azoknál, akiknek a munkahelyén már megjelent a vírus, ők 78 százalékban érzik magukat veszélyeztetve. A portálhoz eljutott információk alapján

több koronavírus-fertőzött tanár van kórházban, és közöttük vannak, akik intenzív osztályra kerültek.

S hogy miért áldozza fel a Fidesz a tanárokat? Miért kell úgy tenni, mintha az iskolákban minden rendben lenne? A válasz egyszerű: amíg a gyerekek iskolában vannak, a szülők is bemennek dolgozni, a gazdaság pedig működik. Ám ha az iskolák bezárnának, a további fertőzés megakadályozása miatt nagyon sokan otthon maradnának, és

ebből olyan gazdasági leállás lenne, amibe Orbán belebukna!

Látható, hogy a Fidesznek semmi sem drága, csak hogy megőrizhessék a hatalmukat. Ezért hazudják még a katasztrofális tömeges fertőzések idején is azt, hogy az iskolákban minden rendben van. A tanárok feláldozhatók, a diákok által hazahurcolt megbetegedések eltitkolhatók, Orbánnak csak egy a fontos: hogy senki se tudjon arról, milyen tragikus a helyzet az országban. Az igazság azonban most életeket menthet, ezért fontos, hogy ezt a cikket minél többen elolvassák!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!