Súlyos helyzettel találták szemben magukat Orbánék – erre egyáltalán nem számítottak

A kormánymédia csak a duplájára emelt orvosi bérekről és a szakdolgozók megemelt fizetéséről hajlandó hírt adni. Arról mélyen hallgatnak, hogy ehhez milyen más követelményeket is beletettek a törvénybe, és egyre inkább látszik az elhibázott döntés legnagyobb veszélye.

Az üdvrivalgás és tapsvihar helyett a pánik tört ki a szakdolgozók között, elolvasva, hogy mivel is jár az új szolgálati jogviszonnyal alapján aláírandó munkaszerződésük. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara online felmérését több mint 30 ezer munkavállaló töltötte ki, és

csak 6 százalkuk hajlandó aláírni az új szerződést!

Az egészségügyben dolgozók nem akarnak a már inkább fegyveres testületnek tűnő rendszerben maradni és lázlapok helyett vezénylési táblákat tanulmányozni. A kitöltők fele kórházi dolgozó, és harmaduknak pedig mellékállása is van az egészségügyben, amit nem szeretnének feladni. A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy ha nem írják alá új szerződést, és emiatt felmondanak nekik, akkor

30 százalékuk végleg elhagyná a pályát,

de majdnem ennyien a magánegészségügyet választanák az állami rendszer helyett. Ez viszont a teljes állami egészségügy összeomlásához fog vezetni. A helyzet nagyon súlyos, már most annyi az álláskereső, hogy a kirendeléseket is veszélyezteti, elkezdtek a szociális intézményekbe átvándorolni a műtősnők és nővérek.

Babonits Tamásné, a szakdolgozói kamara alelnöke a Népszavának elmondta, hogy mindezt  jelezték Pintér Sándor belügy, és Kásler Miklós humán miniszternek, és egyeztetést kértek a törvény módosításáról.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!