Lesz blokád! Hadházy szerint ha focimeccset lehet tartani, kordon is lehet az MTVA székházánál!

Fotó: Szél Bernadett Facebook-oldala

Lesz blokád október 23-án az MTVA székházánál! Az akciót szervező Hadházy Ákos kijelentette: „amíg focimeccset lehet tartani, addig egy kordont is fel lehet húzni a Kunigunda útjára.”

Mint ismeretes, Szél Bernadett és Hadházy Ákos október 23-án blokádot hirdetett az MTVA Kunigunda utcai székházához, hogy így tiltakozzanak a fideszes hazugsággyár tevékenysége ellen. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár azonban szerdán bejelentette: a koronavírus-járvány miatt idén csak az ünnepélyes zászlófelvonást és a Magyar Becsületrend átadását tartják meg a kormányzati programok közül, és arra kérte az állami szerveket és az önkormányzatokat, hogy a programok szervezésekor kerüljék a sok embert mozgató rendezvényeket. A Narancs.hu azért kereste meg az ellenzéki képviselőt, hogy megtudja: megtartják-e akciójukat, vagy visszakoznak? Hadházy Ákos egyértelmű választ adott:

„Amíg focimeccset lehet tartani, addig egy kordont is fel lehet húzni a Kunigunda útjára.”

A független képviselő szerint a járványügyi intézkedések betartása mellett biztonságosan megtartható az MTVA-székház elé szervezett október 23-i demonstrációjuk. A portálnak nyilatkozva elmondta: „Folyamatosan figyelemmel követjük a járványügyi fejleményeket, jelen véleményünk szerint biztonságosan megtartható a demonstrációnk.” Hadházy kijelentette:

ha a Fidesz-kormány felfüggeszti a focimeccseket, ők is más módon fognak tiltakozni.

„Ha a kormány csak azért javasolja a kevés embert megmozgató rendezvények megtartását, mert nem akarnak kordont az MTVA-székház körül, akkor valamit nagyon máshogy kellene csinálni” – mondta a képviselő.

Hozzátette: egyeztet Szél Bernadett független képviselővel, az akció másik szervezőjével, valamint a stábjával a demonstráció részleteiről, de szerinte amíg figyelembe veszik a járványügyi előírásokat, addig nem lehet probléma a tüntetés megrendezéséből.

Hadházy érvelése nehezen vitatható, mivel a Fidesz-kormány valóban elnézően kezeli a focimeccseket.

A zenés-táncos rendezvények megtartását, szórakozóhelyek működését korlátozzák, de labdarúgó bajnoki mérkőzéseket lehet látogatni. Nemrég például a Puskás Arénában tartották meg 20 ezer néző előtt az Európai Szuperkupa-döntőt. Ez alapján Orbánék nehezen tudnák megmagyarázni, miért ne lehetne megtartani az MTVA előtt egy ellenzéki demonstrációt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!