Kásler teljesen alkalmatlan – Százezrek életét veszélyeztetné!

Miközben napról napra újabb csúcsokat dönt a magyarországi koronavírus-járvány kórházban kezelt betegeinek és halálos áldozatainak száma, Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter, egészen elképesztő dologgal állt elő.

Az RTL Klub Híradójának birtokába jutott az a dokumentum, melyben Kásler fejtegetni, mily módon lehetne a közelgő járványcsúcs ellenére mégis megtartani az október 23-i és november elsejei megemlékezéseket, valamint a karácsonyi vásárokat.

A miniszter ráadásul ezt úgy látja elfogadhatónak, hogy közben az Egészségügyért Felelős Államtitkárságának dokumentuma megemlíti a Nemzeti Népegészségügyi Központ október eleji előrejelzését, ami szerint egy hónap alatt 18-19 ezerről a duplájára, 38-40 ezerre fog emelkedni az aktív fertőzöttek száma Magyarországon.

Kásler ebből a jelentésből pedig nem azt a következtetést vonta le, hogy nem szabad megtartani az ünnepségeket, hanem épp az ellenkezőjét.

Szerinte ehhez elegendő néhány egyszerű feltételnek teljesülnie:

  • tartsunk másfél méteres távolságot,
  • viseljünk maszkot,
  • mossunk rendszeresen kezet és fertőtlenítsünk,
  • valamint csak azok vegyenek részt az ünnepségeken, akik teljesen egészségesnek érzik magukat

Szerencsére a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ nem hasonló álláspontra jutott a járványhelyzet jelenlegi állását látva mint az emberi erőforrások minisztere, ezért hétfőn bejelentették, hogy idén nem tartják meg a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, valamint a Deák téren és a városházánál is elmarad a rendezvény.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!