Erős választ adott Márki-Zay a fideszes homofóbiára! Ezt nem rakják zsebre!

Márki-Zay Péter / MTI Fotó: Ujvári Sándor

Még az ATV is vállalhatatlannak minősítette Márki-Zay Péter egy hétvégi megszólalását, amit egy Fidesz-szimpatizáns homofób kirohanására adott válaszként. A politikus Facebookon reagált az őt ért kritikákra.

Hódmezővásárhely polgármestere a hétvégén Szerencsen járt, hogy a borsodi időközi választás ellenzéki jelöltje, Bíró László mellett kampányoljon. Ekkor került szóváltásba egy Fidesz-szimpatizánssal, aki azzal támadta le őt, hogy “Gyurcsány [miniszterelnöksége idején – a szerk.] hozott egy olyan törvényt, hogy a “buziskodást” oktatni kell az iskolásoknak és az óvodásoknak“.

Márki-Zay azt mondta, ez egyrészt hazugság, másrészt “a Fidesznél több meleg egyik pártban sincs”.

Ez utóbbit érthette félre az ATV, egy cikkükben ugyanis felháborodásuknak adtak hangot, vállalhatatlannak minősítve a megszólalást. Hozzátesszük, helyesen, ha ugyanis Márki-Zay tényleg úgy gondolta volna, ahogy az ATV értette (miszerint a Fideszben arányaiban több a homoszexuális), az valóban vállalhatatlan lett volna. A polgármester később Facebook-oldalán azonban pontosított, és elmondta, hogy ő pusztán számszerűen értette. Mint írta: miután a Fidesz a legnagyobb párt, természetes, hogy

az ő soraikban van a legtöbb homoszexuális.

Márki-Zay azt mondta: pont emiatt érzi vállalhatatlannak, hogy a Fidesz melegellenes gyűlöletkampányba kezdett a múlt héten.

“A kormánypárti politikusok erkölcsi színvonalát mi sem jellemzi jobban, mint hogy Soros-ösztöndíjasként sorosoznak, migráns-betelepítőként migránsokkal riogatnak, és pedofilbotrányaik és pornófelvételeik közepette a melegek ellen folytatnak gyűlöletkampányokat”

– írta a politikus.

Hozzátette: ő egy olyan tisztességes, minden embert érdemei alapján elfogadó Magyarországon szeretne élni, ahol “a fideszes politikusok is szabadon, félelem nélkül vállalhatják fel homoszexualitásukat”.

Márki-Zay teljes bejegyzését itt tudják elolvasni:

MI A VÁLLALHATATLAN? KIMONDANI A NYILVÁNVALÓT, VAGY HOMOSZEXUÁLIS KDNP-SKÉNT BUZIZNI ÉS GYŰLÖLETET SZÍTANI?Az ATV…

Posted by Márki-Zay Péter on Monday, October 12, 2020

Alább pedig a 444 felvételét tekinthetik meg, amelyen Márki-Zay a Fidesz szimpatizánsával vitázik (az érintett rész 6:26-tól kezdődik):

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!