Bizonyított a hétvégi választási csalás: vállalja a Fidesz a következményeket?

Törvény szabályozza, hogy egy képviselőjelölt a mennyi pénz fordíthat a választási kampányára. A jogszabály így próbálja meg elérni, hogy mindenki egyenlő feltételekkel induljon. Ám Koncz Zsófia és a Fidesz erről elfeledkezett, nem is akármilyen mértékben.

Jelenleg egy képviselőjelölt kampányára 5 millió forint költhető, amit korrigálni kelle az inflációval, így a mostani időközi választás során minden jelölt durván 5,5 millió forintot fordíthatott volna a választók meggyőzésére. A Fidesz azonban ezt az összeget bizonyíthatóan túllépte, de még megbecsülni sem lehet, hogy mennyivel. Ugyanis az engedélyezett összegnél is többet költöttek, Koncz Facebook hirdetéseire, így

egyértelmű, hogy megszegték a törvényt!

Koncz Zsofia Facebook Koltes

A fentebbi ábra a Facebook hivatalos közlése, mely szerint 5,62 millió forintot fordítottak Koncz Zsófia Facebook oldalának reklámozására, aminek meg is lett az eredménye, alig két hónap alatt majdnem 20 ezer fős rajongói tábort sikerült kiépíteni. Természetesen e mellett volt még mire költeni, hiszen a plakátok, a kampányrendezvények, szórólapok, a száz forintért osztogatott krumpli mind-mind több millió forintba kerülhettek.

A kampányköltések mértékét a volt fideszes képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék ellenőrzi, az ő feladatuk megállapítani a törvénysértést. A büntetési tétel pedig a túlköltekezés mértékének a kétszerese, ennyit kell befizetni büntetésként az államkasszába. Az ÁSZ eddig igen szigorúan járt el ellenzéki pártok esetében, százmilliós nagyságrendben szabaott már ki büntetéseket különböző indokokkal.

Tehát a választási csalás ellenére Koncz Zsófia képviselő lehet, a Fidesz pedig röhögve kifizeti a büntetést -ha lesz egyáltalán-, ennyit megér a kétharmad.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!