Szijjártó, a filmsztár! Elképesztő, mire dobtak ki több tízmilliót!

Van, amikor a luxusjachtozó Szijjártó Péter kifejezetten szereti, ha fényképezik és videózzák. Idén például csaknem 22 millió forintot tapsoltak el a befizetett adókból arra, hogy a külügyminiszter külföldi útjairól fotók és videók készüljenek.

Januártól júliusig, vagyis bő fél év alatt 22 milliót tapsolt el a külügyminisztérium csak arra, hogy Szijjártó Pétert fotózzák és videózzák. Akárhogy is nézzük, ez rengeteg pénz. Vidéken egy szerényebb családi ház ára.

22 milliót költöttek arra, hogy Szijjártóról felvételek legyenek, miközben itthon tízezrek váltak munkanélkülivé!

Úgy látszik, a luxusjachtozó és helikopterrel munkába járó külügyminiszter nem tud leszokni az urizálásról. A döbbenetes összegű kiadást a Hírklikk közérdekű adatigénylésére árulta el a tárca, mivel a portál érdeklődését felkeltette, milyen bőségesen dokumentálják Szijjártó Péter külföldi útjait.

A közérdekű adatigényléséből az is kiderült, hogy

Szijjártó idén júliusig csaknem 150 millió forintért utazgatott a nagyvilágban!

A külügy által adott válaszból kiderült, hogy minden eseményen egy fotós és egy videós készít képeket, illetve videókat. A fotós átlagosan havi 401 ezer forintot kapott, míg a videós 772 ezer forintért dolgozott, vagyis januártól szeptemberig összesen 10,5 milliót kaptak. Erre jött még az utazásuk költsége, ami 11 millió 400 ezer volt, így tapsoltak el fél év alatt csaknem 22 millió forintot arra, hogy Szijjártó Péterről képek és videók készüljenek.

Az viszont rejtély, hogy Szijjártó 150 milliós utazási költsége miért a 15-szöröse annak, mint amennyiért egy stábtag utazott!

A megoldás az lehet, hogy a jellemzően kormánygéppel közlekedő politikus kollégáinál csak azokat a repülőjegyeket számolhatták fel, amikor nem kormánygéppel mentek valahová. Vagyis ezek csak az egyéb járatokon bonyolított utak költségei!

Azt, hogy ezek az összegek kínosan nagyok, Szijjártó tárcája is érezhette, mert miután az adatok megjelentek, gyorsan kiadtak egy magyarázkodást: „A Külügyminisztérium alkalmazásában álló fotós és videós a hivatalos külföldi utak mellett a belföldi eseményeket is dokumentálja, ezek az anyagok is szabadon felhasználhatóak a teljes magyar média számára. A cikkben szereplő munkatársak tehát az összes magyar diplomáciai eseményt feldolgozzák, az elkészült anyagokat pedig ingyenesen megosztják valamennyi magyar sajtótermékkel.”

Arra azonban a mai napig nincs semmilyen válasz, hogy augusztus végén Szijjártó Péter korrupciós ajándékba kapta a luxusjachtos nyaralását, vagy ő maga finanszírozta azt – illetve ha az utóbbi történt, akkor miből tudta ezt kifizetni?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!