Külföldi lap buktatta le Orbánt – semmi köze a határzárnak a vírushoz

Orbán

A Bloomberg írta meg péntek reggel, hogy mi is a Magyarországon bevezetett határzár valós célja. Eláruljuk, a koronavírushoz nincs köze, viszont Orbán kihasználva a járványt, a saját javára akarja fordítani a helyzetet.

Minden szakértő egyetért abban, hogy jelen pillanatban semmi értelme a határzárnak, járványügyi szempontból nincs hatása, már régen nemkülföldről “hurcolják be” a vírust. A határzárnak júliusban és augusztusban lett volna értelme, de akkor sem Orbán, sem Szijjártó nem tudta volna élvezni az adriai napsütést.

A határzár egyik, nem reflektorfényben lévő következménye, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren drasztikusan csökkent az utasforgalom. A repteret üzemeltető  Budapest Airport Zrt. az elmúlt években jelentős nyereséget termelt, 331 millió eurót könyvelhettek el 2019-ben. Azonban a koronavírus-járvány miatt egyébként is megcsappant légiforgalom miatt, megtetőzve ezt a magyar határzár hatásaival, a cég értéke nagy mértékben csökkent. A kutya pedig itt van elásva:

Orbán meg szertné szerezni a repteret!

Az energia- és a médiaszektorban már elérte a miniszterelnök, hogy hozzá lojális emberek kezében legyen, évek óta ez a szándéka a Budapest Airport Zrt.-vel is. A tegnapi napon Jellinek Dániel, az Indotek Csoport vezérigazgatója meg is erősítette, hogy valóban van magyar érdeklődő, és egy amerikai és magyar cégekből álló konzorcium tárgyal a felvásárlásról. A Bloomberg arról ír, hogy egy magyar cégekből álló konzorcium, aminek tagja a Mol is, egy Orbán családjához közeli üzletember vezetésével adott vételi ajánlatot a jelenlegi tulajdonosoknak.

Mindez igaznak is tűnik a tegnapi bejelentés után, ugyanis a Jellinek Dániel vezetett cégcsoport volt az, amely felvásárolta Tiborcz István Appeninn részvényeit is. A teljes hátteret az üzleti titokra hivatkozva nem láthatjuk, de eddig még semmi jó nem sült ki abból, ha valahova Orbán betette a lábát.

A két jelenlegi tulajdonos, az AviAlliance, a Malton (a szingapúri GIC befektetési alap leányvállalata), és a Caisse de dépôt et placement du Québec kanadai nyugdíjalap nem tervezik a reptér eladását. Meglátjuk, meddig tervezi Orbán a kivéreztetést. Neki ideje van, igaz csak 2022-ig, utána minden gazemberséggel el kell számolnia.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!