Orbánéknak semmi sem elég – Már erre is megpróbálják rátenni a kezüket!

Megszokhattuk már az elmúlt években, hogy amit csak lehetett az Orbán-kormány megszerezte magának vagy a NER embereinek. Egyetlen egy dolog van csak amivel kudarcot vallottak, ez pedig a Budapest Airport.

A Bloomberg szerint a korábbi sikertelen próbálkozás után, Orbán Viktor ismét nekifut a dolognak és megpróbálja megszerezni a repülőteret.

A lap úgy értesült, hogy egy magyar cégekből álló konzorcium, melynek a Mol is tagja, egy, az Orbán-családhoz közeli üzletember vezetésével ad majd vételi ajánlatot a jelenlegi külföldi tulajdonosoknak.

A kormány már régóta feni a fogát a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér üzemeltetési és vagyonkezelési jogára.

Tavalyelőtt a parlament gazdasági bizottságának egyik ülésén Rogán Antal el is ismerte, hogy megkereste a kormány a külföldi tulajdonosokat, azonban mint mondta, “sajnos hiába próbálkoztunk ezzel”, nemet mondtak az ajánlatra.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig kijelentette, hogy “a legjobb az lenne, ha eladnák a repteret, és elmennének”.

A nemzetközi repülőtér üzemeltetése még 2005-ben, a Gyurcsány-kormány ideje alatt került a brit BAA International Ltd.-hez, amikor is egy 75 éves időtartamra szóló koncesszióért, valamint a Budapest Airport Rt. 75 százalékáért (mínusz egy szavazatnyi tulajdoni hányadáért) 464,5 milliárd forintot fizetett a külföldi cég – közölte a 444.hu.

Akkor a Fidesz erősen kritizálta Gyurcsányék privatizációját, ennek ellenére 2011-ben a második Orbán-kormány eladta a Budapest Airport Zrt. maradék állami tulajdonban maradt 25 százalékát is, csak ők jóval kedvezőtlenebb áron, 36,6 milliárd forintért.

Most úgy látszik meggondolták magukat és szeretnék az egész reptér üzemeltetését a saját kezükben tudni!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!