Orbánék nem tudták megállítani Brüsszelt – Mutatjuk mi lett a következménye!

Az Orbán-kormány évek óta (sikertelenül) küzd az ellen, hogy az Európai Unió bármely módon beavatkozzon Magyarország belügyeibe. Többször álltak már elő különböző kampányokkal, melyekben az uniót, Brüsszelt és annak fontos szereplőit állították be ellenségként.

A tervük nem jött be, bár elképzelhető, hogy nem is ez volt a céljuk, mivel nem minden esetben rossz nekünk a brüsszeli beavatkozás.

Mint kiderült, az Európai Bizottság most elfogadta Magyarország igényét a SURE munkahelyvédelmi programban való részvételre, ezzel pedig az ország 504 millió eurót,

azaz nagyjából 180 milliárd forintot kaphat.

Az Euronews szerint a javaslatot az Európai Tanács elé terjesztik, ahol dönthetnek majd a Magyarországnak szánt hitel végleges sorsáról. Orbántól azonban most nem igazán lehet hallani, hogy nem kér az unió segítségéből, beavatkozásából.

Tehát ha pénzt kapunk, akkor azzal a kormánynak nincs baja, de ha bárki szót mer emelni az ellen, hogy leépítik Magyarországon a demokráciát, egyből farkast kiáltanak!

A SURE alapban összesen 100 milliárd eurónyi hitel sorsáról döntenek, melyet a tagállamok rövidtávú munkahelymegtartó- és bérkiegészítő programra tudnak felhasználni. A lap megemlíti, hogy a magyar pályázat elbírálása tartott a legtovább, mivel a bizottságnak alaposan meg kellett vizsgálnia, hogy a magyarországi programok minden tekintetben megfelelnek-e a bizottsági feltételeknek.

Ebből is látszik, mennyire bizalmatlan az unió a magyar kormánnyal szemben!

A program egyébként az EU kiváló hitelminősítését kihasználva nyújt kedvező kölcsönt a tagállamoknak, és eddig összesen 17 tagállamnak 87,8 milliárd eurót ítéltek meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!