Óriási pofont adott Orbánnak a CEU! Leleplezik a rendszerét!

Orbán Viktor erre biztosan nem számított! A Fidesz által elüldözött egyetem, a CEU ugyanis bejelentette, hogy létrehozza Budapesten a Demokrácia Intézetet, ahol demokráciakutatással foglalkoznak majd. Ilyen gyomrost már rég kapott a magyar kormányfő!

Nem sokat várt a CEU, miután az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy a budapesti működésük ellehetetlenítése ellentétes az EU-s joggal és emiatt az erről szóló törvényt meg kell semmisíteni. A Bécsbe átköltöztetett intézmény rektora, Michael Ignatieff máris kimondta: a bírósági döntés lehetőséget biztosít arra, hogy a Budapesten működő campus továbbra is Magyarország felsőoktatásának fontos része maradjon. Ezen kívül bejelentette, hogy a CEU létrehozza Budapesten a Demokrácia Intézetet, ahol demokráciakutatással foglalkoznak majd.

Ez óriási pofon Orbánnak! A CEU Budapesten leplezi le a Fidesz rendszerét!

A rektor elmondta, hogy Bécset továbbra is az otthonuknak tekintik, hiszen az osztrákok nagy lelkesedéssel fogadták őket, amikor a törvény miatt át kellett helyezniük képzéseiket. A másik bejelentés, ami miatt Orbán őrjönghet, az, hogy elképzelhető:

a jövőben Budapesten ismét lesznek amerikai akkreditációjú képzések!

Fodor Éva, a CEU korábbi rektorhelyettese a Népszavának elmondta: ezekről még nem döntöttek, de az a valószínűbb, hogy egy kétcampusos modell alakulhat ki, beiratkozni viszont mindenkinek továbbra is Bécsben kell majd.

Michael Ignatieff rektor arra is rámutatott, hogy értelmezhetetlen, amit Varga Judit igazságügyi miniszter a Európai Bíróság döntésére reagált. A fideszes politikus ugyanis azt mondta, hogy a bíróság ítéletét „a magyar emberek érdekének megfelelően” fogják végrehajtani. A CEU rektora szerint azonban az Európai Bíróság egyértelmű döntést hozott: a lex CEU alkalmazhatatlan Magyarországon és pont.

Teljesen világos tehát, hogy

Orbán súlyos vereséget szenvedett és nem tehet semmit! Ezeket a pofonokat le kell nyelnie!

A fideszes propaganda persze megpróbálja majd ezt is elhallgatni, ezért is fontos, hogy minél többen tudjanak erről.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!