Tovább élvezheti a kiváltságot az immár másodosztályú futballista!

Nagy port kavart idén mikor kiderült, hogy Dzsudzsák Balázs labdarúgó diplomataútlevéllel rendelkezik. Ennek köszönhetően tudott hazajutni az Emirátusokból a külügyminisztérium közbenjárásával a tavaszi koronavírus-járvány idején.

Akkor a külügy azzal hárította a kérdéseket, hogy Dzsudzsáknak azért van diplomata útlevele, mivel a nemzeti labdarúgó válogatott csapatkapitánya,

és “ezáltal méltó érdemes rá”

– közölte a 444.hu.

Azóta azonban sok minden megváltozott, például Dzsudzsák már a legutóbbi válogatott mérkőzésen nem lépett pályára, mivel nem ő volt a csapatkapitány, sőt, Vadai Ágnes DK-s képviselő észrevette, hogy már nem is tagja a magyar válogatottnak.

Ennek kapcsán felkereste a külügyet, hogy visszavonták-e Dzsudzsák diplomata útlevelét. Vadai kérdésében arra már ki sem tért, hogy az említett futballista időközben leigazolt a másodosztályú DVSC-hez, így nem idegenben folytatja tovább pályafutását, tehát “munka” miatt nem kell külföldre járnia.

A kormány nevében végül Magyar Levente államtitkár válaszolt a kérdésre egyetlen szóval:

“Nem.”

Tehát annak ellenére, hogy már nem kell külföldre járnia Dzsudzsák, és már nem is a magyar válogatott tagja melyre korábban a külügy is hivatkozott a diplomata útlevél kapcsán, mégis megtarthatja kiváltságát a kormány embereivel jó kapcsolatban lévő sportoló.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!