Orbán bármit megtehet, senki sem meri vizsgálni! Itt a bizonyíték!

1006 Orban Tippmixel

Úgy tűnik, Orbán Viktorra nem vonatkoznak a magyar törvények, bármit következmények nélkül megtehet. Erről árulkodik, hogy amikor a miniszterelnök bújtatott reklámmal népszerűsített egy szerencsejátékot, a máskor rendkívül szigorú versenyhivatal a Népszava szerint csak széttárta a kezét.

A bújtatott reklámot a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) büntetni szokta. Négy évvel ezelőtt például célzott vizsgálatokat indítottak a hazai hírességek internetes oldalain, mivel úgy találták, hogy azokon túl sok az álcázott hirdetés. Kasza Tibor esetében eljárás is indult, ami azzal zárult, hogy az énekes-műsorvezető vállalta: „oktatási célú előadásokat tart”, figyelemfelhívó osztogat, kisfilmeket tesz közzé közösségi oldalán a bújtatott reklámokról. Ám

ha Orbán Viktor bújtatott módon szerencsejátékot reklámoz, a versenyhivatal szigorúsága eltűnik!

Sőt: a GVH szakemberei még az általuk alkalmazott jogszabályokat is elfelejtik.

Történt ugyanis, hogy a miniszterelnök feltett egy videót a közösségi oldalára, amely arról szólt, hogy 2000 forintban fogadott a Ferencváros győzelmére a Bajnokok Ligája selejtezőmérkőzés előtt. A videót Orbán úgy állította össze, mintha csak egy oktatófilm lett volna arról, hogyan kell fogadni: lépésről lépésre látható, miként tehető meg a tét a sportfogadási portálon.

Amikor azonban a Népszava mindezt a versenyhivatalnál szóvá tette,

a másokat megbüntető GVH közölte, hogy nem is hajlandóak vizsgálni az ügyet!

„Nincs olyan jogszabály, amely a GVH hatáskörét ebben a kérdésben megállapítaná” – a hivatal mindössze ennyit volt hajlandó reagálni arra, hogy Orbán Viktor kormányfő bújtatott módon egy szerencsejátékot reklámozott.

Talán vannak, akik szerint ez nem olyan súlyú ügy, ami miatt érdemes lenne felháborodni. Ám a helyzet az, hogy ez az eset nagyon is félelmetes. Ha ugyanis

már hivatalos intézmények mondják ki, hogy Orbán Viktorra nem vonatkoznak a hatályos törvények,

akkor ebben az országban megszűnt a jogbiztonság és a demokrácia, hiszen a miniszterelnök azt tehet következmények nélkül, amit csak akar.

Ez pedig olyan vésztjósló információ, amiről mindenkinek tudnia kell!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!