Emberéleteket követelhet a kormány legújabb intézkedése!

Orban Viktor
Fotó: MTI EPA JOHN THYS

Újabb szintre lépett a magyarországi koronavírus-járvány, Müller Cecília tiszti főorvos szerint a második hullám már az idősebb korosztályt is elérte. A kormány feladata lenne, hogy kiszűrjék a vírushordozókat és megelőzzék a annak kontroll nélküli terjedését, azonban intézkedéseik egy hatalmas katasztrófa felé sodorják az ország lakosait!

Az utóbbi időben rendszerint napi 900-1000 körüli új fertőzöttet azonosítanak be Magyarországon, annak ellenére, hogy jócskán visszaesett a tesztek száma.

Hétfő reggel 905 új fertőzöttet találtak úgy, hogy mindössze 6242 tesztet végeztek. A pozitív tesztek 14 százalékos aránya új negatív rekord, amit a WHO szerint el kéne kerülni.

A világszervezet ajánlásában kimondja, hogy akkor tekinthető a vírus kontrolláltnak, ha a pozitív tesztek aránya 5 százalék alatt van.

Nálunk ez akkor valósulna meg, ha a 905 új fertőzöttet háromszor ennyi, 18100 tesztből szűrték volna ki.

Azonban nagy a valószínűsége, ha most megtripláznák a tesztek számát, az új beazonosított betegek száma is meredeken emelkedni kezdene!

De nem csak a tesztek számának csökkentése az egyetlen elhibázott lépés a kormány részéről, van ennél egy sokkal rosszabb is:

miközben Csehországban újra szükségállapotot hirdettek az elszabadulni látszó járvány miatt, a magyar kormány szigorítás helyett könnyít a cseh turisták beutazásán!

A cseheknél olyan sok egészségügyi dolgozó kapta már el a koronavírust, hogy orvostanhallgatókat is kénytelenek voltak bevonni az ellátásba – közölte a 444.hu. Az ország nagy részén bezártak a középiskolák, maximum 10 főben korlátozták a zárt helyen rendezett események résztvevőinek számát, és a sporteseményeket pedig nézők nélkül tarthatják csak meg.

A magyar kormány azonban a beutazás szigorítása helyett most kitalálta, hogy azoknak a cseh turistáknak, akiknek már van magyarországi foglalt szállásuk, elegendő egyetlen negatív koronavírus tesztet felmutatniuk!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!