Áder János elszólta magát: az évszázad botránya lehet az ügyből

Áder János a környezetvédelem felkent lovagja, a főleg iskoláknak szóló Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét nyitóbeszédében akarva vagy akaratlanul, de lerántotta a leplet a magyar történelem eddigi legnagyobb mértékű lopásáról.

Eddig még soha nem látott mértékű, alaposan előkészített és kitervelt, szégyentelen rablásnak a képe kezd kirajzolódni előttünk a Mátrai Erőmű kapcsán. Eddig is köztudott volt, hogy az egész üzleten az állam hatalmasatt veszített, Mészáros Lőrinc pedig nyert, de most kiderült, hogy az egész csak egy ócska színjáték volt, mert Áder bejelentette, hogy

“bezárjuk az utolsó nagy szénerőművet, a Mátrai Hőerőművet”!

Amit biztosan tudunk, hogy 2017-ben a Magyar Villamos Művek (MVM) sokallta az 5,9 milliárdos vételárat kifizetni a német tulajdonosnak, így az fele részben egy cseh-szlovák cégóriáshoz, fele részben pedig Mészáros cégéhez vándorolt, majd Mészáros gyorsan ki is vásárolta az egészet a társtulajdonosától 12 milliárd forintért. Ez óriási üzlet volt a cseheknek, mert a négyszeresét kapták, mint amennyit eredetileg beletettek a cégbe.

Mészárosnak ez nem fájt, mert majdnem ugyanezt az összeget osztalékként kivette a cégből ezzel teljesen lenullázva az erőművet, majd eladta az államnak, az MVM-nek most már azonban nem fájt kifizetni 17,4 milliárd forintot. Orbán Viktor ekkor azzal indokolta a vételt, hogy Mészáros be akarta zárni az erőművet, emiatt rengetegen maradtak volna munka nélkül, ők viszont így megmentették nagyon sok ember munkahelyét!

Orbán megint s@gget csinált a szájából,

csak most Áderrel mondatta ki a döntést, amely végleg lerántja a leplet Magyarország történetének legnagyobb csalássorozatáról. Az államnak 75 milliárd körüli összegbe került az egész tranzakció vételárral, hitelkiváltásokkal, tőke emelésekkel együtt, azért, hogy most bezárják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!