Kikészült Orbán: közös ellenzéki program készül – eddig soha nem látott egységben a pártok

Orban Morcos

Az utóbbi hetek híreiből egyértelműen látszódik, hogy az ellenzéki pártoknak végre valós a szándéka az együttműködésre, és folyamatosan építik fel a NER lebontásához szükséges lépéseket.

A msot már rendszeresnek látszódnak azok a  pártelnöki találkozók, melyen a Párbeszéd, az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum elnöki vesznek részt. Az első találkozón megállapodás született arról, hogy mind a 106 választókörzetben csak egy demokratikus ellenzéki jelölt fog szemben állni a Fidesz jelöltjével szemben. A legutóbbi találkozón pedig

a pártelnökök megalapították a programíró bizottságot,

amelynek fő feladata az ellenzéki pártok programjainak összehangolása lesz. A bizottságban nemcsak a pártok szakpolitikai stábjai együtt fognak dolgozni, de számos külső szakértői vélemény bevonására is törekednek majd, valamint korábbi programalkotó kezdeményezések eredményeire is építenek. Ilyen lehet a V21-ek által asztalra letett Nemzeti Minimum Programja.

Az egyeztetésen téma volt a választókerületi esélyek felmérése,  beszéltek a tervezett előválasztások részletszabályairól is, a 106 egyéni körzet képviselőjelöltjének kiválasztási menetrendje mellett, a

közös miniszterelnök-jelölt kiválasztásának kérdése is napirenden volt.

Mindez abba az irányba mutat, hogy lépésről-lépésre alakul ki a NER-t leváltani tudó egység, és az ellenzéki pártok nem csak a választásig látnak el, de a programalkotás segítségével megteremtik a közös kormányzás alapját is. Mindez egy új korszak eljövetelét vetíti elő Magyarország történetében.

Nagyon fontos program készült el – ez lehet Orbán leváltásának az alapja

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!